Kamil AKYÜREK

RENK BEKLİYORDUK KAVGA DEĞİL

Balıkesir Seçmeni 31 Mart seçimlerinde hem ilçelerde hem de Büyükşehirde kararını vererek bu gün görevde bulunan Başkan ve Meclis üyelerini seçti.

Aslında hem ilçeler, hem de Büyükşehir ölçeğinde yasalara göre hizmet üretebilmek için kurulan komisyonlar da dahil olmak üzere alınan tüm kararlar Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayı ile belirleniyor.

Balıkesir’de yaşayan insanların iradesi ile bu dönemde şekillenen mecliste ki sandalye dağılımına doğru açıdan bakılırsa Demokratik bir renk oluşumu görünüyor. Şahsen ben bu durumu, farklı görüşlerin bir arada yaşarken, toplumsal hizmetler ile ilgili kararlar açısından katılım zenginliği anlamı da taşıyan bir şans olarak görüyordum.

Ama öyle görülüyor ki, bir yanda M. Birol Şahin’in, Öte yanda Ali Kemal Deveciler’in tahrik içerikli girişimlerle gerilim yaratan tavırları söz konusu oldukça tarafların bu şansı kullanması pek de mümkün olmayacak.

İlk Toplantıda ümük sıkmaya varan gerilimin oluşumu ve önceki gün de Türkiye Belediyeler Birliği üye seçiminde ortaya çıkan tablonun RENK değil de KAVGA olması ve bu kaos girişimlerine Yasin Sağay’ın da dahil olması, bence Yücel Yılmaz başta olmak üzere İlçe Belediye Başkanları ve mecliste yer alan tüm üyelerinin dikkatini vermesi gereken bir sorun.

Zira Balıkesir halkı kendilerinden KATILIM ZENGİNLİĞİ İLE hizmet üretmelerini bekliyor.

Bunu sabote eden ve hizmetin önünü tıkayan taraf hangi siyasi tecrübeye dayalı kurnazlığa başvuruşa vursun vatandaşı aldatamayacağını hesap etmeli. Ayrıca kendi adıma, sabotaj içeren bu kurnaz davranışları taraflardan hangisi olursa olsun, objektif gazetecilik ilkeleri çerçevesinde ifşa edeceğimi ve kamuoyu ile paylaşacağımın da sözünü veriyorum.

Çünkü Balıkesir’in ucuz siyaset üretip

SORUN YARATANLARA değil ÇÖZÜM ÜRETENLERE

KAVAGA EDENLERE değil RENK YARATANLARA ihtiyacı var.

Kalın sağlıcakla…

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu