İlçe Haberleri

Sağanak Yağış Ve Fırtına Balıkesir’i Etkisi Altına Aldı!

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Zeytinli Çayı, Akçay ve Mıhlı Çaylarındaki su debisi, akşam saatlerinde etkisini artıran lodos fırtınası ve yoğun yağışlar nedeniyle yükselmeye başladı.

Sağanak Yağış Ve Fırtına Balıkesir’i Etkisi Altına Aldı!

Balıkesir’in Edremit ilçesinde etkili olan lodos fırtınası ve yoğun yağışlar, Zeytinli Çayı, Akçay ve Mıhlı Çayları’nda su seviyelerini yükseltmeye başladı. Akşam saatlerinden itibaren artan şiddetli rüzgar ve yağışlar, çayların dere yataklarındaki su debisini zorlayarak olumsuz etkilere neden oldu.

Zeytinli Çayı’nda lodosun etkilerinden korunmak amacıyla bağlanan bazı tekneler, yükselen su debisi karşısında direncini kaybederek bağlandıkları noktalardan sürüklendi. Lodosun etkisiyle çayın su seviyesi normallerin üzerine çıkarak teknelerin kontrolden çıkmasına yol açtı.

Balıkesir ve Çanakkale illeri arasında sınır oluşturan Mıhlı Çayı da lodosun etkisiyle taşma riskiyle karşı karşıya kaldı. Mıhlı Çayı’ndaki su debisi normalin üzerine çıkarak bölge genelinde taşkın tehlikesi yaratmaya başladı.

Yetkililer, su seviyelerindeki yükseliş nedeniyle bölgede alınması gereken önlemleri değerlendiriyor. Lodosun etkisi altında olan çaylar çevresindeki bölgelerde de vatandaşlar, olası sel ve taşkın durumlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor. Özellikle teknelerin güvenli bir şekilde bağlanması ve dere yataklarının risk altındaki bölgelerden uzak durulması önem taşıyor.

Aşırı Yağış Ve Fırtına Balıkesir'I Etkisi Altına Aldı!

 

Burak Meriç

Kuzey Ege Lodos Etkisi Altında

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu