GündemBalıkesir Merhaba Blog YazılarıSağlıkTürkiye Gündemi

Sahurda ne yersek acıkmayız? Uzmanı Cevapladı!

Sahurda ne yersek acıkmayız? Uzmanı Cevapladı!

 

Ramazan ayı sonunda geldi. Bu ay oruç ibadetini yerine getirmek isteyenler hem iftar hem sahur yapacak. Peki sahurda ne yersek acıkmayız? İşte uzman Özge Kayahan bu sorulara cevap verdi.

 

1 49

Hangi Yiyecekler Tok Tutar?

Vatandaşlar ‘sahurda ne yenir, tok tutan yiyecekler nelerdir? Hangi yiyecekler susatmaz, sahurda ne yenirse acıktırmaz?’ sorularının cevabını aradı. Uzmanı ise Ramazan Ayı’nda aşırı yağlı yemekler ve hamur işlerinden uzak durulmasının altını çizdi.

Ramazan ayında ki beslenme alışkanlıkları ile ilgili merak edilen tüm sorulara Özel Kdz. Ereğli Echomar Hastanesi Diyetisyenlerinden Özge Kayhan ihaya cevapladı. Diyetisyen Kayhan konuşmasına şu şekilde devam etti:

 

34 4

1 Ayda Kilonuzu Koruyun

“Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruç tutanlar için beslenme düzeni değişiyor. Bu yıl ortalama 14 saatlik bir açlık süresi var. 1 ay boyunca dikkat edilmesi gereken sağlıklı tavsiyelerle hem iyi hali hem de kilonuzu koruyabilirsiniz. Öncelikle uzun süre sıvısız kalacağımızdan iftar sonrasında mutlaka tüketebileceğimiz kadar su içmek çok önemli hale geliyor. 24 saatte içmeniz gereken su miktarını tamamlamanız açlıkla düşen metabolizma hızınızı da artırmaya yardımcı olur’’.

 

K 9

Kuru Fasulye Mercimek Tüketin

Gün içerisinde aşırı acıkma problemi olanların midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktiren kuru fasulye, nohut, mercimek, bulgur pilavı gibi yemekleri tüketmesi; aşırı yağlı, tuzlu ve ağır yemekler ile hamur işlerinden uzak durulması uygun olacaktır’’.  Sahurda süt ürünleri ve hafif kahvaltı da tercih edebilirsiniz.

 

Jukh

Yemeğinizi Hızlı Yemeyin

‘’Yapılan en büyük hatalardan birisi de çok hızlı bir şekilde, çok yüksek miktarda besin tüketmektir. Çok hızlı yemek yendiğinde bu süre zarfında fazla miktarda, enerjisi yüksek besinler yenilir ve bu durum hem sağlık açısından risk oluşturabilir hem de ilerleyen günlerde kilo alımına zemin hazırlayabilir’’.

 

gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu