GündemKöşe Yazıları

Sanatsız mı Kaldık?

Sanata mı aşığız diyeceğim ama TÜİK verileri sanatla iç içe olduğumuzu pek göstermiyor. Verilere göre yüzde 49’umuz hayatında hiç sinemaya gitmemiş; yüzde 39’umuz hiç kitap okumuyor; yüzde 66’mız konser, tiyatro gibi bir etkinliğe hiç katılmamış; yüzde 86’mız hiç hobi kursuna gitmemiş. Yüzde 85’imizin en sık yaptığı etkinlik televizyon izlemek.

Gerisini siz düşünün…

Gişe rakamları yüksek filmler de malumunuz Recep İvedik ve türevleri. Genç olarak neler yapıyoruz? İşte bu sorunun yanıtı da TÜİK verilerinde. Yüzde 93.9’u boş vakitlerinde televizyon izliyor. Nedenleri farklı farklı kişiye göre değişir. Bu aslında nitelikli kültür ve sanat derslerini akla getirmeli. Ayrıca sanata olan ilgiyi de beraberinde getirmeli.

‘İyi Ülkeler Endeksi’nde Türkiye kültürde 58’inci sırada. Toplumun kültürel faaliyetlere katılmak için çaba harcadığını söyleyemeyiz. Böylelikle bunun açık örneklerini Balıkesir’de de görebiliriz. Sanat deyince bugünlerde gençler hep konserlerden bahsediyor. Evet müzik güzel ancak sanatın el becerisiyle akıl bütünlüğü sağlayan çizimleri nerede? Yada ahşap bir kutuyu eve dönüştürüp hane hane .eşit çeşit kültürleri, sofraları kutuların içine saklamak nerede?

Gizemli bir bulmaca gibi öğrenmenin keyfinden uzağız …

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu