GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Seçim Gezisinde Feci Kaza

Seçim gezisinde feci kaza. Afyonkarahisar’da, seçim gezisi için Sandıklı ilçesine gidiyor. Geziye giderken  AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Dr. Hasan Arslan, iki aracın karıştığı kazayı gördü.

Seçim gezisinde feci kaza. Konvoyunu durdurup yaralılara müdahale etti. Araç içerisinde sıkışan yaralıların çıkardı. Arslan, bir yaralıya suni teneffüs ve kalp masajı yaparak hayata tutunmasını yardım etti.

Olay, Afyonkarahisar-Antalya karayolunun 50. kilometresinde Çiğiltepe Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Bölgeye seçim gezisine giden Arslan, iki aracın karıştığı trafik kazasını görünce konvoyunu durdurarak yardıma koştu.

 

Dddd

 

Dr. Arslan, çarptıktan sora bariyerlere vurarak durabilen ve ikiye bölünün Tofaş araçtaki yaralıları çıkardı. Ardından araç içerisinde sıkışan ve durumu ciddi olan bir yaralıya 112 Acil servis ekipleri gelinceye kadar müdahale etti. Arslan, ismi öğrenilmeyen yaralıya suni teneffüs yapıp, ardından kalp masajı yaparak hayatta kalmasını sağladı. Daha sonra bölgeye gelen sağlık ekiplerinin ekipmanlarını alan Arslan, yaralıya müdahaleye devam etti. Sonrasında ambulansa konulmasına yardımcı oldu.

 

Ddff

Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada yaralıların ve kimliklerinin belirlenmesi için polis ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar devam ediyor.

 

Kkf

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

 

Afyonkarahisar Hakkında

Afyonkarahisar veya eski ve halk arasındaki ismiyle Afyon, aynı isimli ilin merkezidir. Mermercilik ve gıda sektöründe Türkiye içinde ve dışında isim yapmıştır. Şehrin Afyon olan ismi, 2005 yılında Afyonkarahisar olarak değiştirilmiştir.

Yerleşimin eski adı Karahisâr-ı Sâhib’dir. Karahisar ismi, şehrin ortasında yükselen koyu renkli volkanik kayaların renginden ve üstünde bulunan hisardan gelir. Sâhib adı ise, Anadolu Selçukluları’nın son devirlerinde yaşayan ve Moğol istilası sırasında buraya gelen Sâhib Ata Fahreddin Ali’nin unvanından gelmektedir. Günümüzde kullanılan Afyon adı da bölgede eskiden beri büyük alanda yapılan haşhaş ekimine dayanmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu