Köşe Yazıları

Seçime Doğru İttifak Netliği Ortaya Çıktı

Ortalık Toz Duman!

Seçime Doğru İttifak Netliği Ortaya Çıktı

Ortalık Toz Duman!

31 Mart mahalli idareler seçimi için geri sayım başladı. Balıkesir’de özellikle muhalefette yaşanan krizle birlikte dağılan ittifaklar, büyükşehirleri etkiledi. Bu etkilenme ilçeler için söz konusu değil elbette. Örneğin, net olmayan belirsizlikte ilerleyen seçim çalışmalarında belirginlikler seçim haftasına yaklaştıkça netleşmeye başladı.

Balıkesir’de İvrindi, Bigadiç, Sındırgı, Bandırma’da net çizgide ilerleyen ittifak hem fotoğraflara hem de sözel olarak meydanlara yansımaya başladı. Bu arada ilginç olaylarda beraberinde geliyor. Seçim öncesi , “düşman değil rakibiz” diyenler kılıçlarını çekti.

İftira atan, görüntülerle küfür yağdıran ve hatta okullara girip öğrencilere siyasi figürler yaptırıp öğrenci öğretmen siyasetçi aynı fotoğrafta paylaşım bile yapıyorlar.

Balıkesir’de siyaset hiç olmadığı kadar nefret dili ve keskinlikle ilerliyor. Özellikle ilçelerde muhtar tartaklayanmı ararsın sopa ile genç kovalayan mı ….Hepsi seçim sonrası unutulacak mı dersiniz?

Bigadiç’te önemli öne çıkan isimleri AK Partiliyim diyerek bağımsız bir yürüyüşle CHP’nin adayı ile dolaşırken görürseniz şaşırmayın. Çünkü bunu daha önce yazmıştım, söylemiştim. Sındırgı’da mahalle toplantısı ile başlayan ve bir ev toplantısında ilçeye verilen bir sözün akabinde A. A. adında birleşip ev vaat eden ve hatta tapuyu geçici olarak veren bile varsa bu seçimin akıbeti sollar anketleri…

İyi’den iyi’ye İvrindi’de kendi partisini ve adayını bırakıp A.A’nın koluna giren ve açık açık oy isteyen ve Genel Başkan biliyor ilçede biz anlaştık ancak il’i Genel Başkan bilmiyor diyen mi arasın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu