Gündemİlçe Haberleri

Sındırgı’da Ümmet İftarı Yapıldı

Sındırgı ilçesinde, Ramazan ayının manevi atmosferini paylaşmak adına düzenlenen geleneksel Ümmet İftarı, Şerif Paşa Camii avlusunda düzenlendi.

Sındırgı’da Ümmet İftarı Yapıldı

Sindirgida Ummet Iftari Yapildi 1

Vatandaşlar Camii Avlusunda Buluştu

Organizasyonu gerçekleştiren sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen iftarda, vatandaşlar bir araya gelerek manevi bir birliktelik yaşadı. İftara katılanlar, Kadir Gecesi’nin feyizli atmosferinde, birlik ve beraberlik duygularıyla dolup taşarken, etkinliğin Sındırgı’da geleneksel hale gelmesi, katılımcıların ilgisini arttırdı. Şerif Paşa Camii avlusunda toplanan vatandaşlara, simit, ayran, hurma ve su gibi geleneksel iftar ikramları yapıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dualarla açılan iftar sofralarında, vatandaşlar bereketli bir iftarın tadını çıkardılar. İftara katılanlar, hem bedenen hem de ruhen doyurucu bir iftar yaşamanın mutluluğunu yaşarken, birlik ve dayanışma içinde dualarını ettiler.

Sindirgida Ummet Iftari Yapildi 2

“Bu iftar, aslında büyük bir anlam taşıyor”

Sındırgı İlçe Müftüsü Sami Türkel, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, “Bugün ümmet iftarındayız. Mazlum coğrafyalarda yaşayan Müslüman kardeşlerimizin zorluklarını hissedebilmek, onlarla birlikte olmak adına bu etkinliği düzenledik. Bir simit, bir hurma, su ve ayranla paylaştığımız bu iftar, aslında büyük bir anlam taşıyor. Zengin sofralarındaki israfa dikkat çekmek ve yardımlaşma bilincini artırmak amacıyla buradayız. Rabbim eziyet altındaki tüm Müslüman kardeşlerimize yardım etsin” dedi. Sındırgı’da düzenlenen Ümmet İftarı, katılımcılar arasında büyük memnuniyet ve mutluluk yarattı. Organizasyona katkı sağlayan STK’lar ve gönüllüler, bu tür etkinliklerin devam etmesi için ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini ifade ettiler.

Haber: İHA

Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Sahil Güvenlik Personeliyle İftar Yemeğinde Buluştu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu