GündemÇocukça

Sorumluluklarımız var

Bir insan dünyaya geldiği andan yaşamının sonuna kadar devam eden bir dizi sorumlulukları vardır. Her şeyden önce kişinin öncelikle kendi hayatına karşı, sonra da yaşadığı çevreye karşı sorumlulukları vardır. Sorumluluk duygusuna sahip bir insan yaptıklarının sonucunu, ona verilen görevlerin önemini bilir ve herkes tarafından takdir edilir.

 

 

Yakup Mihriye Akdeniz Anadolu İmam Hatip Lisesi 5/ D sınıfı öğrenciler kazandıkları bu bilinç ile kendilerine ve hayatlarına karşı olan sorumluk duygusu hakkındaki düşüncelerini  Büyükşehir Merhaba’ya paylaştı.

 

Berkay : Kendime karşı olan sorumluluklarım var.  Ödevlerimi yapmak, yatağımı toplamak benim sorumluluğum. Verimli çalışmak da aynı şekilde. Çevreyi temiz tutmak ve arkadaşlarımla iyi geçinmek de benim hayata karşı sorumluluğum.

 

Mert : Hem kendimize hem de hayata karşı sorumluluklarımız vardır. Çevremize karşı duyarlı olup, çevremizi temiz tutmalıyız. Çöpleri çöp kutularına atmalıyız. Arkadaşlarımız ile oynarken dikkatli oynamalıyız. Kavga yapmamalıyız. Bunlar bizim sorumluluğumuzda olanlar.

 

Mert Can: Çevreye karşı sorumluklarımız var. Arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize, ailemize karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz.

 

Abrar: Ödevlerimiz yapmak, derste öğretmenlerimizi dinlemek benim sorumluluğum. Çevreye karşı duyarlı olmak, arkadaşlarımıza karşı iyi olmak, davranmak ve büyüklerimizin sözünden çıkmamak da sorumluluğumuz arasında.

 

Muhammet Ali: Kendimize, ailemize ve çevreye karşı sorumlu olmalıyız. Ödevlerimizi yapmalıyız. Çevremizi kirletmememleyiz. Görüntü kirliliği yapmamalıyız. Ormanlarımızı yok etmemeliyiz ve denizleri kirletmemeliyiz.

 

Sema Nur: Çevreye karşı duyarlı olmalıyız. Çöp atanları görürsek onları uyarmalıyız. Bu kendimizin sorumluluğunda olmakla beraber onları uyarmak da aynı şekilde bizim sorumluğumuz.  Ailelerimiz ve büyüklerimize saygılı olmalıyız. Ödevlerimizi yapmalıyız.

 

Esma: Çevreye karşı duyarlı olmalıyız. Çevreyi kirletenleri ve çöp atanları uyarmalıyız. Ödevlerimizi kendimiz yapmalı, ders programını kendimiz hazırlamalıyız. Sorumluluklarımızı unutmamalıyız.

 

Rumeysa: Çevreyi temiz tutmalıyız. Ailemize karşı saygılı olmalıyız. Öğretmenlerimizi dinlemeli ve ödevlerimizi günü gününe yapmalıyız. Sorumlu olduğumuz şeyleri yapmalıyız.

 

İlayda: Sorumlu olduklarımızı yapmalıyız. Çevremize çöp atmamalı ve ailemize saygılı olmalıyız. Öğretmenlerimizi dinlemeliyiz.

 

İbrahim: Çevreye karşı duyarlı olmalıyız. Odamızı toplamalıyız. Ödevlerimizi yapmalıyız. Arkadaşlarımıza iyi davranmalıyız. Sorumluluklarını yerine getirmeyenleri uyarmalıyız. Kendimi aileme,  öğretmenlerime, büyüklerime arkadaşlarıma karşı sorumlu hissediyorum.

 

Ebrar: Sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Arkadaşlarımız konuşurken sözünü kesmemeliyiz. Okulumuzun bahçesindeki çöpleri toplamalıyız. Öğretmenlerimizi dinlemeliyiz.  Büyüklerimiz konuşurken onları dinlemeli ve saygılı olmalıyız.

 

Ahmet Ali: Her konuda sorumluluklarımız var. Öğretmenlerimizin verdiği ödevleri yapmalıyız. Ailemizin dediklerini dinlemeliyiz. Çevremize karşı duyarlı olmalıyız. Odamızı toplamalıyız.

 

Zeynep Sude: Çevremizi temiz tutmalı ve çevreye çöp atanları uyarmalıyız. Canlılara karşı saygılı olmalıyız. Büyüklerimize ve küçüklerimize saygılı davranmalıyız. Ailemize, öğretmenlerimize karşı saygılı olmalıyız. Bu bizim sorumluluğumuz.

 

Dünya: Derslerimizi çalışmalıyız. Çevremizi temiz tutmalıyız. Ailemize karşı saygılı davranmalıyız. Sorumluluklarımızı yapmayı unutmamalıyız.

 

5/D sınıfı öğretmenlerinden Seviye Kamalı, “ En başta kendimize karşı bir sorumluluğumuz var. Okuluma, idarecilerime ve öğrencilerime karşı bir sorumluluğum var.  Burada öğrencilerimize iyilikleri, güzellikleri aşılıyoruz. Öğrencilerimiz her konuda çok duyarlılar. Bütün canlılara karşı sorumluluğumuz olduğunun bilincindeler. Bizler de önce kendilerine, sonra yaşadığı insanlara, hayvanlara, bitkilere, çevreye karşı olan sorumluluğumuzu bilip ona göre hareket etmemiz gerektiğini vurguluyoruz” dedi.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu