GündemBalıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikÖzel HaberlersinemaTürkiye Gündemi

Studio Ghibli’nin 5 Film-Eseri

Studio Ghibli’nin 5 Film-Eseri Japonya’da çok bilinen bir animasyon stüdyosu olan Studio Ghibli’nin filmlerini sizler için bir araya getirdik.

 

Studio Ghibli’nin 5 Film-Eseri

S 1 1

1 Ruhların Kaçışı

Spirited Away oldukça etkileyici filmlerden birisi oldu. Hem de Ghibli’nin başyapıtlarından birisi diyebiliriz.

Ayrıca ÖZETİ

Ailesinin taşınması sırasında, 10 yaşındaki somurtkan bir kız tanrılar, cadılar ve ruhlar tarafından yönetilen ve insanların canavarlara dönüştüğü bir dünyaya geçiş yapar.

 

P 2

2 Küçük Deniz Kızı Ponyo

Öte yandan Miyazaki tarafından yapımı tamamlanan bu animasyonda küçük ve sevimli bir Japon balığı olan Ponyo’nun en büyük hayali insan olmaktır bunun nasıl gerçekleştiğine dair bir film sizi bekliyor.

 

ÖZET

Bu umutsuz hayali onu maceradan maceraya sürükleyecektir. Ayrıca bu esnada beş yaşındaki bir oğlan çocuğu ile arkadaşlık etme fırsatı yakalar. Bu arkadaşlık küçük dişi balığın en büyük hayaline ulaşmasına yardımcı olur.

 

W 2

3 Yüreğinin Sesi

Bu filmi bir solukta bitireceksiniz, başlangıcı biraz ağır ilerliyor ama daha sonra sizi yakalıyor. Ayrıca bu filmde müzikli kısımlar da gerçekten çok güzel. Eminim çok beğeneceksiniz.

 

ÖZET

Kütüphaneden aldığı tüm kitapların daha önce aynı kişi tarafından ödünç alındığını öğrenen kız öğrenci Shizuku, onunla tanışıp hayallerinin peşine düşmek için yola çıkar.

 

P2

5 Prenses Mononoke

Öte yandan Mononoke, Ghibli’nin vazgeçilmezlerinden. Bir iblis tarafından lanetlenen Prens Ashitaka evini terk etmek zorunda kalır. Bu lanetten kurtulmanın yollarını arayan Ashitaka, kendisini hayvanlar, tanrılar ve insanlar arasında artan gerilimlerin yıkıcı bir savaşa doğru evrilmeye başladığı Demir Şehir’de bulur.

Muhammed Can Akyürek’in yazısı.

Gazetemerhaba

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu