GündemDünyadan HaberlerEğitim

SÜEYBE KARAKUŞ’TAN ÖRNEK PROJE

Süeybe Karakuş Anaokulu tarafından BENGİ Projesi kapsamında ‘Merak Ediyorum’ adlı proje hayata geçirildi. Çocukların öğrenmesinde merak etmenin önemini belirten Okul Müdürü Makbule Gök, çocukların sorduğu her soruya özenle cevap verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Çocukların öğrenmelerinde merakın ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Süeybe Karakuş Anaokulu Müdürü Makbule Gök, BENGİ Projesi kapsamında hayata geçirdikleri projenin farkındalığı arttıracağını belirtti.

ÇOCUKLAR MERAK ETTİKÇE ÖĞRENİYORLAR

Kalıcı öğrenmelerin gerçekleşebilmesi için çocukların merak duygularının harekete geçirilmesi gerekir. Süeybe Karakuş Anaokulunda hayata geçirilen ‘Merak Ediyorum’ projesi kapsamında öğrenciler yaparak-yaşayarak öğreniyorlar. Tüm gelişim alanlarına hitap eden bu çok boyutlu öğrenme süreci öğrencilerin daha iyi öğrenmelerini sağlıyor.

NELER YAPILDI?

Çocukların öğrenme süreçlerinin kalitesinin arttırılması ve özgüvenlerinin geliştirilmesi için proje kapsamında her ay etkinlikler ve uygulamalar yapıldı. Bu kapsamda grup etkinlikleri ve bireysel etkinlikler belirlendi. Proje çalışmalarının görselleri okul panosunda sergilendi. Proje süresince MEB Okul Öncesi Eğitim programı dahilinde sanat, drama, aile katılımı, gezi gibi çeşitli yöntem ve teknikler kullanıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu