GündemDünyadan Haberler

Tarih, kültür ve teknoloji harmanı: Çamlık Tepesi

Son rötuşları gerçekleştirilen Çamlık Tepesi’ndeki çalışmaları yakından takip eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, incelediği bölgede proje ile ilgili açıklamalar yaptı.

Çamlık’ın, Balıkesir’in; çehresi değiştiren aynı zamanda tarihi ve kültürel dokusunu koruyan, yenilikçi fikirleri teknolojiyle harmanlayan bir proje olduğunu ifade eden Yücel Yılmaz, Çamlık’ta mevcut yeşil alandan 4 kat daha fazla alanı yeşillendirdiklerini belirterek “Uyguladığımız her projede yeşil alanlara duyarlı davranıyoruz.” dedi.

ÜLKELER DEĞİL ŞEHİRLER YARIŞIYOR

Günümüzde ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını, Balıkesir’in de tüm değerleriyle bu yarışta yer almasını istediklerini söyleyen Yücel Yılmaz  “Balıkesir halkına yapılan bir anket sonucu seçilen hilal minareyi, şehrin en yüksek tepesine koyduk. Güneş batarken şehrin hangi noktasından bakarsanız bakın, güneşle hilal yan yana geldiğinde Arapça vav harfini oluşturuyor. Camimizin motifleri; hem Selçuklu hem de Osmanlı dönemine ait. İnsanlar nasıl Fransa’da Eyfel Kulesi’nin üzerine çıkıyorlarsa Hilal Minare’ye de asansör veya merdivenleri kullanarak, 80 metrekare olan bir seyir terasına çıkacak.” açıklamasında bulundu.

BALIKESİR İÇİN KAZANIM OLACAK

Çamlık Projesi içerisinde şehrin tamamına hizmet edebilecek son teknoloji ile donatılmış büyük bir kütüphanenin de bulunduğunu kaydeden Başkan Yücel Yılmaz “Balıkesir için çok büyük bir kazanım olacak.” dedi.

Yılmaz, insanların keyifle şehir manzarası seyredip misafirlerini ağırlayabilecekleri, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabildikleri, ibadetlerini yapabilecekleri, şehrin kültürünü yakından tanıyabilecekleri güzel bir alan oluşturduklarını söyledi.

ŞEHRE ANLAM KATACAK

Çamlık Projesi’nin, Balıkesir’in birçok ihtiyacına cevap verecek ve şehrin sembolü olacak bir şekilde tasarlandığını ifade eden Başkan Yücel Yılmaz “Hava karardıktan sonra buradaki ışıklar şehre coşku verecek; rengârenk duruşuyla, Atatürk Heykelimizle, camimizle, hilalimizle, Türk Bayrağımızla ve tüm ışık senkronizasyonuyla Çamlık, şehre anlam katacak.” dedi.

“YEŞİL ALANLARA DUYARLIYIZ”

Alandaki her yapının etrafının yeşillendirildiğini ifade eden Başkan Yücel Yılmaz “Bazen kamuoyunda Çamlık Tepesi beton yığınına döndü diye eleştiriler oluyor. Ama burada, eskiden var olanın 6 katı yeşillik kullanıldı. Uyguladığımız her projede yeşil alanlara duyarlı davranıyoruz. Yeşil alanları bol tutarak, Balıkesirlilerin nefes alacakları yerler oluşturuyoruz. Toplamda 124 bin metrekare yeşil alanımız var. Balıkesir’e ilk kez gelmiş insanların buraya geldiğinde Balıkesir’in; ürünleri, tarihi, kimliğiyle ilgili bilgi edinebilecekleri ve nefes alabilecekleri bir alan oluşturuldu.” dedi.

Başkan Yılmaz, Balıkesir’in; çehresi değiştirecek aynı zamanda tarihi ve kültürel dokusunu koruyacak, yenilikçi fikirleri teknolojiyle harmanlayacak projelerine devam ettiklerini belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu