GündemÇocukça

Tarihe Işık Oldular

Namık Kemal İlkokulu 2\B sınıfının birbirinden başarılı ve duyarlı öğrencileri öğretmenleri İlknur Çalt öncülüğünde okullarında sahneledikleri Çanakkale piyesi ile tarihe ışık oldular.

 

 

 

Geçmişini bilen ve gelecekten ders alan çocukların yarattıkları muhteşem bir ülkenin temelleri gönüllerde atılıyor. Namık Kemal İlkokulu 2\B sınıfı öğrencileri ise tarihlerini unutmayarak geçmişlerini canlandırıyorlar.

 

Çanakkale Destanı’nı yazan atalarımız bu mücadeleye gelecek nesillere armağan etmişlerdi. Bu armağana yürekten sahip çıkan çocuklar ise, geçmişlerini hatırlayarak başarılı bir gelecek yaratmak için çalışıyorlar. Bu doğrultuda okullarında sahneledikleri Çanakkale piyesiyle konukları kendilerine hayran bırakan çocuklar, düşüncelerini paylaştılar.

 

 

Berrak: Çanakkale’de atalarımız eşsiz bir destan yazarak, vatanımızın topraklarını kurtardılar. Bizler de onlara minnettarız.

 

Beyzanur: Cennet yurdumuzu çok seviyorum. Atalarımız Çanakkale’de destansı bir mücadele yaptılar ve bu güzel vatanımızı korudular.

 

Eymen: Ben eşsiz mücadelelerle kazanılan yurdumuzu, topraklarımızı korumamız gerektiğini düşünüyorum. Elimizden geleni yapacağız.

 

Egemen: Ülkemizin tarihi kahramanlıklarla dolu. Bizler de yeni nesiller olarak bu kahramanlıkları hatırlatmalı ve yaşatmalıyız.

 

Neslinur: Atalarımızın bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkarak onu koruyup kollamalıyız. Okulumuzda sahnelediğimiz tiyatro ile çok mutlu olduk.

 

Hilal: Çanakkale Savaşı’nda yaşananları gördükçe daha da başarılı olmak istiyorum. Biz ne kadar başarılı olursak ülkemizi o kadar iyi savunuruz.

 

Eren: Ülkemizin bağımsızlığı ve özgürlüğü için savaşan atalarımız, Çanakkale Savaşı’ndaki destansı mücadelelerle birlikte ülkemizi kurtardılar. Bu sayede biz cennet vatanımızda özgürce yaşıyoruz.

 

Hüda: Ülkemizi düşman işgalinden kurtaran atalarımız Çanakkale’de verdikleri mücadeleyle birlikte tarih yazdılar.

 

Gülistansu: Bizim tarihimizde eşsiz kahramanlıklarla dolu. Atalarımız verdikleri mücadelelerle ülkemizi düşman işgalinden kurtardılar.

 

Rumeysa: Ülkemizin içinde bulunduğu zor dönemlerden geçip başarılı bir şekilde vatanımızı savunan atalarımızı özlemle anıyoruz.

 

Tolunay: Biz çok güzel bir etkinlik yaptık. Çanakkale Destanı’nı yazan atalarımızı andık.

 

Mert: Çanakkale’de atalarımız eşsiz bir destan yazdılar. Biz de onların torunları olarak destanımızı yaşatıyorlar.

 

Talha: Ülkemiz için canlarını feda eden atalarımızı hatırlamak ve o destanı yaşatmak için biz de okulumuzda bir etkinlik düzenledik.

 

Hürrem: Çanakkale Destanı bizim tarihimizin en önemli mücadelesinden biridir. Biz de öğretmenimiz önderliğinde bunu yaptığımız etkinlik ile hatırlatmak istedik.

 

Polat: Çanakkale Savaşı’nda atalarımız çok büyük mücadeleler verdiler. Biz de onların torunları olarak tarihimizi unutmamalı ve unutturmamalıyız.

 

Emirhan: Okulumuzda çok anlamlı bir etkinlik düzenleyerek Çanakkale Destanı’nı yaşattık.

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu