Spor

TFF Başkanı Büyükekşi: ”Ligler 19 Aralık’ta Başlayacak”

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, MKE Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

TFF Başkanı Büyükekşi: ”Ligler 19 Aralık’ta Başlayacak”

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, MKE Ankaragücü’nün eski başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e saldırısının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Büyükekşi, hakemlik müessesesine yapılan şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, Halil Umut Meler’in sağlık durumunun iyiye gittiğini belirtti. Ayrıca, saldırıya karışanlarla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu’nun girişimlerde bulunacağını ve gerekli cezai işlemlerin yapılacağını söyledi.

Başkan Büyükekşi, şiddet olayının futbolda yer bulmaması için 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Kanunu’nda değişiklik yapılması için çalışmalara başlandığını açıkladı. Ayrıca, 19 Aralık Salı günü tüm liglerin yeniden başlayacağını duyurdu. Başkan, süresiz ertelenen lig müsabakalarının bu tarihte başlayacağını ve hakemlerin maça çıkmayacağı yönündeki iddiaların doğru olmadığını ifade etti.

Mehmet Büyükekşi, Faruk Koca ve saldırganların disiplin kurullarına sevk edildiğini ve kararın Perşembe günü açıklanacağını belirtti. Ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu’nun futbol müsabakalarında can güvenliğini sağlamak için çalışmalar yapacağını ve bu konuda gerekli değişikliklerin planlandığını söyledi.

 

İHA

Balıkesirspor Hakkında Disiplin Süreci Başlatıldı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu