GündemÇocukça

Trafiğin Minik Mucizeleri

Burhan Erdayı İlkokulu öğrencileri okullarında aldıkları trafik eğitimi sonrası, trafikte dikkat edilmesi gereken kuralları ve asla yapılmaması gerekenleri anlattılar.

 

 

 

Hızla akan bir trafik ve sayısı her geçen gün artan aralar, hayatı olumsuz yönde etkilerken, bunun etkilerini en aza indirmek isteyen miniklerin, büyüklerine önemli tavsiyeleri var.

 

Öğrenciler, trafik kurallarına mutlaka uymak gerektiğini belirtirken, kurallara uymayanların ne gibi sonuçlarla karşı karşıya kaldıklarını Büyükşehir MERHABA okurlarıyla paylaştılar.

 

Şehirler büyüyor, insanlar fazlalaşıyor ve trafik kaçınılmaz bir son haline geliyor. Günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası olan trafiğin etkilerini en aza indirmek gerektiğini söyleyen Burhan Erdayı İlkokulu öğrencileri ise trafik kurallarını büyükleri için hatırlattılar.

 

Mustafa Yiğit: Ben arabaya binerken emniyet kemerimi takıyorum. Araba durmadan inmiyorum. Trafik kurallarına uyarak kazaların yaşanmaması için elimden geleni yapıyorum. Ön koltuğa oturmuyorum. Herkesi trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıyorum.

 

Aslıhan Solmaz: Hepimiz trafik kurallarına uymalıyız. Mesela ben emniyet kemerimi takıyorum. Kaldırımlarda yürüyorum. Yaya geçidinden geçiyorum. Trafik ışıklarına bakarak karşıdan karşıya geçiyorum. Biz yayalar olarak elimizden geleni yaparsak, araçlar da buna uyup ellerinden gelen özeni göstereceklerdir. Aynı zamanda ailemi de araç kullandıklarında dikkat etmeleri konusunda uyarıyorum.

 

Talha Çavdar: Ben arabaya binerken emniyet kemerimi takıyorum. Ön koltuğa oturmuyorum. Ailem araba kullanırken hızlı gitmemeleri konusunda uyarıyorum. Ayrıca yolda yürürken yaya geçidinden gidiyorum. Önce sağıma sonra soluma bakarak karşıdan karşıya geçiyorum. Tüm bunları yaparak trafik kurallarına özen göstermeye çalışıyorum.

 

Kerem Karabölük: Ben trafik kurallarına uyuyorum. Öncelikle emniyet kemerimi mutlaka takıyorum. Arabanın ön koltuğuna asla oturmuyorum. Toplu taşıma araçlarında yaşlı ve hamilelere yer veriyorum. Ayrıca yaya geçidinden geçerek trafik akışlarını bozmamaya özen gösteriyorum. Bunlara uyarak bizler de trafik kurallarına uyabiliriz.

 

Duru Çakıroğlu: Kaldırımda yürürken dikkatli oluyorum. Karşıdan karşıya geçerken önce sağa sonra sola bakıp karşıya geçiyorum. Trafik akışını bozmadan yayalar için olan kaldırımda yürüyorum. Ön koltuğa oturmadan arka koltukta seyahat ediyorum. Bununla birlikte trafik kurallarına uymayanları da uyarıyorum.

 

Alperen Yıldırım: Trafik kurallarına uyarak hayattaki tehlikeleri azaltabiliriz. Öncelikle biz yayalar olarak kaldırımdan yürüyüp yaya geçidinden geçmeliyiz. Onun sonrasında ise arabada seyahat ederken ön koltuğa oturmuyorum. Emniyet kemerimi de mutlaka takıyorum. Ben herkesin trafik kurallarına uymalarını öneriyorum. Tehlike yaratan koşulların olmasını istemiyorsak bizler de kurallara uymalı, uymayanları uyarmalıyız.

 

Ahmet Keskin: Bence herkes trafik kurallarına uymalı. Arabada giderken emniyet kemerlerini takmalılar. Ben arabada ön koltuğa oturmuyorum. Emniyet kemerimi takıyorum. Bu şekilde elimden geleni yaparak trafik kurallarına uyuyorum.

 

Buse Kumral: Okulumuzda trafik kurallarına uymak için ve bilinçlenmek için eğitim düzenlendi. Son derece verimli geçti. Trafikte çok dikkatli olmamız gerektiğini anladık. Neler yapmamız gerektiğini öğrendik.

 

Yağmur Ulus: Trafik kurallarına dair okulumuzda bir konferans verildi. Trafikte en çok yapılan hatalar anlatıldı. Bizlerin neler yapabilecekleri anlatıldı.

 

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu