Gündem

TRAFİK TİMLERİ SORUN YARATAN SÜRÜCÜLERE YAPTIRIM UYGULADI

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Trafik Timleri tarafından eş zamanlı olarak ülke genelinde Motosiklet ve motorlu bisiklet kullanan sürücülere yönelik denetim faaliyetleri yapıldı.

Ayrıca Trafik Timleri tarafından yapılan denetimlerde güvensiz ve korsan tabir edilen, yetki belgesiz taşımacılık faaliyetlerinin engellenmesi amacıyla yolcu taşımacılığı yapan araçlara yönelik denetim de gerçekleştirildi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Trafik Timleri tarafından trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak yapılan denetimlerin amacı; sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yönelterek usulsüzlük ve suistimalleri en aza indirmek, korunmasız yol kullanıcısı olarak tabir edilen motosiklet/motorlu bisikletlerin karıştığı trafik kazaları sonucu meydana gelen ölümleri ve ağır yaralanmaları önlemek olarak açıklandı.

Balıkesir Valiliği’nden gelen açıklamaya göre korunmasız yol kullanıcılarına yapılan denetimler sonucunda, bin 581 araç kontrol edilmiş olup, 91 araca 55 bin 656 TL. idari para cezası uygulanarak 34 araç trafikten men edildiği söylendi. Yolcu taşımacılığı yapan araçlara yapılan denetimde de 973 araçta yetki belgesi aranırken 35 araca 7 bin 183 TL. idari para cezası uygulanarak 10 araç trafikten men edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu