SporGündem

Triatlon’da Yapılanma

ETU Avrupa Triatlon Birliği (European Triathlon Union) Genel Kurulunu Roma’da yapıldı. ETU 32’inci Genel Kurulunda Türkiye’yi Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı İsa Tamer Çelik temsil etti.

 

İsa Tamer Çelik başkanlığındaki Türk heyeti ETU Başkanı Renato Bertrandi ve ITU Başkanı ve IOC üyesi olan Marisol Casado ile ikili görüşmeler yaptı. Triatlon Federasyonundan yapılan yazılı açıklama ile toplantıda dile getirilenler kamuoyu ile paylaşıldı.Türk heyeti ikili görüşmelerine başta ev sahibi İtalya Triatlon Federasyonu olmak üzere çeşitli federasyonların başkan ve federasyon temsilcileri ile devam ettirdi. Başkan Çelik: “ 32. ETU Genel Kurulunda bizim için önemli olan Türk Triatlonunun yeniden yapılanması, antrenör eğitimi ve sporcuların ikili kariyer gelişimleri konularını ağırlıklı olarak dile getirerek ele aldık.’ dedi.

 

ORTAKLIK ARAYIŞI

Çelik konuşmasında,‘ Erasmus + Spor destekleri kapsamında Avrupalı ortaklarımız ile bir proje hazırlayarak hayata geçirmek istiyoruz. Bu proje girişimimizin ortaklık arayışı çerçevesinde İtalya Triatlon Federasyonu başkanı ve diğer federasyonlarla önemli görüşmeler gerçekleştirdik. ETU Başkanı Bertrandi’ye projelerimizi detaylı bir şekilde anlattık. Öncelikli hedefimiz ülkemizde triatlet gelişimini yeniden yapılandırmaktır. Antrenör eğitimi ve sporcularımızın ikili kariyer gelişimlerine büyük önem vereceğiz. Görüşmelerimiz olumlu geçti. Sonuç çıkmasını bekliyoruz.” dedi.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu