GündemEğitimEkonomi

ÜNİVERSİTE-BORSA-ÜRETİCİ İŞBİRLİĞİ

Balıkesir Ticaret Borsası ile Balıkesir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde düzenlenen “Koyun-Kuzu Hastalıkları ve Beslenmesi” konulu seminerde BAÜN Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ziya İlhan moderatörlüğünde sunumlar gerçekleştirildi.

Balıkesir Ticaret Borsası ve Balıkesir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde Balkonuk Center’da “Koyun-Kuzu Hastalıkları ve Beslenmesi” konulu seminer düzenlendi. Veteriner Hekimler Odası Balıkesir Şube Başkanı Hüdai Tanrıkulu’nun da katıldığı seminerde Balıkesir Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ziya İlhan moderatörlüğünde Prof. Dr. M. Ali Azman ve Doç. Dr. İsmail Aytekin hayvan hastalıkları ve buzağı ölümleri ile ilgili sunumlar yaptılar.

KULA “ÜLKEMİZDEKİ ET AÇIĞINI KAPATMAK LAZIM”

Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, “Öncelikle et açığını kapatmak lazım. Ülkemizdeki et açığını bertaraf edeceğiz. Ben bu konuda bizlere aydınlatıcı bilgiler veren BAÜN Veterinerlik Fakültesi Dekanımıza ve hocalarıma teşekkür ediyorum. Bu üniversitede Balıkesirli arkadaşlarımız da var başka şehirlerden arkadaşlarımız da var. Ama şunu gördük her biri sektöre katkı sağlamak için elinden geleni yapıyor. Üreticilerimiz de destek olsun ve hep beraber bu sektörü güçlendirelim diye düşünüyorum. Tüm üreticilerimizin kazancı bol olsun” ifadelerini kullandı.

AYTEKİN “TEDAVİDEN ÖNCE AŞI ŞART”

Hayvan hastalıkları ile mücadeleye dair sunum gerçekleştiren Balıkesir Üniversitesi’nden Doç. Dr. İsmail Aytekin, “Hayvan hastalıklarında belli başlı önlemler alınmazsa bazen çok geç kalınmış olabiliyor. Bunun için öncelikle yapılması gereken aşılarla hastalıkların önüne geçebilmek. Gerekli aşılar yapıldıktan sonra hayvanlar hastalansa da mutlaka bir çare bulunur. Ama aşısı yapılmayan hayvanlarda ölüm riski çok daha yüksek” şeklinde konuştu. Yapılan seminer soru ve cevapların ardından sona erdi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu