GündemBalıkesir Merhaba Blog YazılarıSağlık

Uzmanı Uyardı: Kilo Vermek İçin Stresinizi Doğru Yönetin!

Uzmanı Uyardı: Kilo Vermek İçin Stresinizi Doğru Yönetin! . Uzman Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, kilo vermek için tüyo verdi. Diyete girmenin tek başına yeterli olmadığını söyledi.

 

Uzmanı Uyardı: Kilo Vermek İçin Stresinizi Doğru Yönetin!

3

Stres Yönetimini Es Geçmeyin

Pek çok insan için kilo vermek diyete başlamakla eş anlamlıdır. Dahası çoğu diyet girişimi de amaca ulaşılamadan yarım kalır.  Hem de bunun en önemli nedeni ise kilo alma sürecinin psikolojik yönlerinin görmezden gelinmesi. Stres yönetiminin es geçilmesidir.

 

44

Stres, Kilo Alma Sebeplerinin Başında Geliyor

Uzm. Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, “İnsanlar, belli bir kilo beklentisinde olmanın doğurduğu stres ve bu gerçekleşmediğinde oluşan hayal kırıklığı ile birlikte diyeti bırakmaktır. Beklentiyi oluştururken koşullar, günlük yaşam rutinlerimiz ve bireysel özelliklerimizi de dikkate almak. Önemli ve gereklidir. Bunun akabinde gerçekçi beklentiler oluşturmak ve limitler olmadığında ‘ya hep ya hiç’ düşüncesi ile diyeti kesmemek oldukça önemlidir” ifadesini kullandı.

 

  • Ayrıca Çarpıntı, baş ağrısı ve bitkinlik dışında en önemli stres belirtilerinden bazılarının da gastrointestinal dediğimiz mide bağırsak bozukluğu ve sindirim zorluğu olduğunu söyledi. Izm. Psikolog Denizgil Evre, duygusal belirtilerin ise mutsuzluk, huzursuzluk ve kaygı olduğunu söyledi. Sosyal hayatın azalması ve kişinin evde daha uzun vakit geçirmesiyle birlikte yemek yemeye yöneldiğini söyleyen Denizgil Evre, bu durumun kilo almaya neden olduğunu ifade etti.

 

  • Dahası Tuğçe Denizgil Evre “Sosyal hayatın azalması ev içinde geçen zamanın artmasına ve kişinin evde vakit geçirmesiyle birlikte yemek yemeye yönelmesine neden olabiliyor. Bu davranış özellikle gerginliği azaltmaya yönelir” dedi.

 

  • Ayrıca Bir süre sonra kilolar artmaya başlayınca bu sefer yemek bir stres kaynağı olur. Durum işin içinden çıkılmaz bir hal alır. Stresle baş etmek ve yemekten zevk almak yerine, yaşamımızdan zevk almayı bilmek. Kilo problemlerinin aşılmasında önemli faktörlerdendir” dedi.

Gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu