Gündemİlçe Haberleri

Vali Ustaoğlu Kadınlar Gününü Kutladı

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Ustaoğlu, mesajında kadınların ailedeki önemine vurgu yaparak, varlıkları, fedakârlıkları ve sevgileri ile hayatın her alanında yer aldıklarını belirtti.

Vali Ustaoğlu Kadınlar Gününü Kutladı

Vali Ustaoglundan Muhtarlar Gunu Mesaji 1

Kalkınma ve Toplum İçin Kadının Önemi

Günümüzde toplum hayatının hızla değiştiğine dikkat çeken Vali Ustaoğlu, kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal alanlardaki etkinliklerinin sürekli olarak arttığını ve bu durumun sürdürülebilir kalkınma ve toplumun refahı için önemli olduğunu vurguladı.

Yeni Nesillerde Kadının Gücüne Vurgu

Kadınların geleneksel Türk aile yapısında her zaman saygın bir yere sahip olduğunu ifade eden Vali Ustaoğlu, modern hayatın her alanında etkin bir şekilde yer alarak hak ettikleri konuma ulaşmalarının, sağlıklı, mutlu ve değerlerine bağlı nesillerin yetişmesinin en büyük güvencesi olduğunu belirtti.

Eşit Hak Vurgusu

Ülkemizin kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan öncü bir rol üstlendiğini dile getiren Vali Ustaoğlu, kadınların eğitimden siyasete, spordan sanata ve iş dünyasına kadar her alanda erkeklerle eşit haklara sahip olduğunu vurguladı.

Kadına Şiddetin Son Bulması Dileği

Ancak, kadına yönelik şiddetin halen devam ettiğine dikkat çeken Vali Ustaoğlu, devletin bu konuda gerekli güvenlik önlemlerini aldığını ve toplumu bilinçlendirmeye yönelik çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti. Vali Ustaoğlu, mesajını kadınların uğradığı şiddetin son bulması dileğiyle sonlandırarak, başta şehit ve gazi yakınları olmak üzere tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı ve sevgi ile saygılarını sundu.

Haber: Bülten

8 Mart Dünya Kadınlar Gününün Tarihi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu