Türkiye GündemiGündem

Yapay Zeka’ya Tutuklama Kararı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sesini yapay zekayla taklit etti. Ardından, iş insanları ve üst düzey kamu yöneticilerini dolandırmaya çalıştığı gerekçesiyle tutuklama kararı çıktı.

 

Yapay Zeka’ya Tutuklama Kararı… Fatih Emre H, Milli İstihbarat Teşkilatınca (MİT) Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesini taklit edip bazı iş insanları ve üst düzey kamu yöneticilerini aradı. Ardından, çıkar sağlamaya çalıştığı gerekçesiyle yakayı ele verdi. Daha sonra, “nitelikli dolandırıcılık” suçundan tutuklama kararı çıktı.  Fatih Emre H’nin emniyetteki sorgusunda, son iki yıl içerisinde internet üzerinden kendi adına kiraladığı günlük kiralık daireleri ilana koyduğunun tespiti gerçekleşti. Ayrıca, ilana başvuran kişileri kapora alıyor görünerek dolandırdığı, bu yolla yaklaşık 600 bin lira haksız kazanç elde ettiğinin tespiti gerçekleşti.

Cumhurbaskani Erdoganin Sesini Taklit Eden Zanliya Iliskin Detaylar 1

MİT, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesini taklitle dolandırıcılık yapan kişiyi yakalattı

Zanlı, Bilgisayar yazılımları kullanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesini taklit etti. Devamında, telefonla aradığı bazı sanayici ve iş insanlarını, “Yurt dışında operasyon yapıyoruz. Bu nedenle para lazım, sen halledersin” gibi ifadeler kullandı. Daha sonra, kandırmaya çalıştığı ancak bu kişilerden herhangi bir para almadığını söylediği ve başarılı bir eylemin olmadığının bilgisi geldi.

Cumhurbaskani Erdoganin Sesini Taklit Eden Zanliya Iliskin Detaylar 2

Olay

MİT, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesini yapay zekayla taklit eden kişiyi belirlemek üzere çalışma başlattı. Devamında, yabancı uyruklular adına 10’dan fazla farklı GSM hattından iş insanlarını arayan zanlıyı takibe aldı. Ardından, dolandırıcının kimliği ve konumunu tespit etmişti.

Cumhurbaskani Erdoganin Sesini Taklit Eden Zanliya Iliskin Detaylar

AA’nın edindiği bilgiye göre şüpheli, MİT’in siber güvenlikle ilgili birimlerinin çalışmaları sonucu yakayı ele  verdi. Son olarak, dün emniyet birimlerine teslimi olmuş. Buradaki işlemlerinin ardından sevki olduğu hakimlikçe tutuklama kararı çıktı.

Yapay zekanın temel amacı;

Normal olarak insan zekasını gerektiren görevleri yapabilecek makinalar yapmaktır. Ayrıca, insan varlığında gözlemlediğimiz ve “akıllı davranış” olarak adlandırdığımız davranışları gösterebilen bilgisayarlar yapmaktır.

Yapay Zeka‘ya Tutuklama Kararı…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu