Gündem

Yazıcı: “Şehrimizi Geleceğe Birlikte Taşıyacağız”

YAZICI ‘’ŞEHRİMİZİ GELECEĞE BİRLİKTE TAŞIYACAĞIZ’’

 

Yurt içi ve yurt dışından  Balıkesir İl ve İlçeleri Kültür ve Dayanışma Dernekleri Başkan ve Yöneticileri  önceki gün Vali Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret etti.

 

Ziyarette, Almanya Balıkesirliler Derneği, İsviçre Balıkesirliler Platformu, Ankara Balıkesirliler Derneği, İstanbul Balıkesirliler Derneği, İzmir Balıkesirliler Derneği, Bursa Balıkesirliler Derneği, Manisa Balıkesirliler Derneği, Akhisar Balıkesirliler Derneği, İzmir Balıkesirliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İstanbul Balıkesirli İş Adamları ve Bürokratlar Derneği, Soma Balıkesirli Yörükler Derneği, İstanbul Havranlılar Derneği, İstanbul Manyaslılar Derneği ve BALGÜÇ Derneği hazır bulundu.  Balıkesir Valiliği Basın Birimi’nin haberine göre ; Hemşehri derneklerinin önemine vurgu yapan Vali Yazıcı,” Farklı şehirlerde ve ülkelerde bulunan Balıkesirli hemşehrilerimizle de aynı sıcaklık ve samimiyet içerisinde iletişim halindeyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman yanındayız.” diye konuştu.

 

BALIKESİR SEVDASI BAŞKA BİR SEVDA BAŞKA BİR DUYGU TAŞIYOR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Yazıcı,” Balıkesir büyüleyici bir güzelliğe sahip. Balıkesir’in muhteşem güzelliğini tanıtmak amacıyla bizlerde tanıtım faaliyetlerine ağırlık verdik. İlimizi tüm yönleriyle tanıtmak, turizmde bir marka kent yapmak istiyoruz. Tanıtıma yönelik ataklarımız devam edecek. Balıkesirlilerin kültürel değerlerini yaşatabilmeleri noktasında gerçekleştirdiği dernek faaliyetlerini takdir ile takip ediyorum. İlimizin tanıtımı adına yapılacak tüm çalışmalarda  destek olmaya hazırız . Balıkesir, doğal güzellikleri, kültür varlıklarının zenginliği ve turizmin her çeşidinin potansiyel olarak bulunduğu bir ildir. İl merkezi ve ilçeleri ile en yeni turizm destinasyonudur. Katıldığı tüm ulusal ve uluslararası fuarların gözdesi ve ilgi odağı olmuştur. Yurtiçi fuarlarının yanında yurtdışı fuarlara da katılarak ilimizi en iyi şekilde tanıtarak turizm pastasındaki payımızı arttırmak istiyoruz. Balıkesir bizim evimiz. Balıkesir bizim ortak paydamız ve dolayısıyla şehrimizi geleceğe birlikte taşıyacağız. ” dedi.

 

NEREDE OLURSANIZ OLUN, BALIKESİR’İ UNUTMAYIN

Farklı illerde bulunan hemşehri derneklerinin önemli birer merkez durumuna geldiğine dikkat çeken Vali Yazıcı, “Balıkesir Valiliği olarak hemşehri derneklerini önemsiyor ve düşüncelerinden yararlanıyoruz. Biz hepimiz, Balıkesirliler olarak her yöre, her bölge insanımızla güzel bir renk yumağıyız. Hemşehri dernekleri artık ciddi bir sivil toplum örgütü konumuna ermiştir.Balıkesir için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Hemşehri derneklerinin özellikle Balıkesir’den ayrılmış ve başka illere yerleşmiş Balıkesirlilerin, Balıkesir’e yapacakları katkıları değerlendirecekleri bir fırsat olmasını diliyorum. Diyoruz ki ‘Nerede olursanız olun, Balıkesir’i unutmayın’ ve gelin Balıkesir’de, baba ocağınızda, icabında mahallenizde veyahut da farklı bir yerde, akrabalarınıza destek olarak Balıkesir’deki köklerinizi yaşatın.” ifadelerini kullandı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu