GündemÖzel Haberler

YILANLAR EV VE İŞYERLERİNDE

Balıkesir ve kırsal bölgelerinde sıcak hava nedeniyle yuvalarından çıkan yılanlar ev ve işyerlerini mesken tuttu.
DAVETSİZ MİSAFİRLER
Sıcaklar çıldırttı. Balıkesir’de 45 dereceyi bulan sıcaklarda evlerinden çıkmayanlar olduğu gibi, körfeze giderek deniz kenarlarında serinlik arayanlarda vardı. Kırsal kesim çiftçisi, sularla hayvanlarını serinletti ancak doğadaki yılanlar sıcak nedeniyle yuvalarını terk ederek ev ve işyerlerini mesken edince görevliler anında müdahale etti.
YILAN DÖRDÜNCÜ KATA ÇIKTI
Balıkesir Merkezde Zağnospaşa Camiye yakın bir evde 4’üncü kata tırmanan ve eve giren yılan, içeride bulunan mutfak fayanslarına çıktı. Yılanı fark eden Hilal Bektaş sakin bir tavırla havlu yardımıyla tuttuğu yılanı önce bir kavanoza koydu ardından doğaya salıverdi. Bektaş ‘sıcaklardan bunalan hayvanlarda serin yer arıyor’ dedi.
ŞİŞŞŞT SAKİN OL! KORKMA KORKUTMA
Evinde, işyerinde, bahçesinde, tatilde, bodrumunda yılan gören vatandaşlar yılanla saldırgan hayvan değiller ancak herkes gibi kırmızıçizgileri var. Nasıl sizin kırmızıçizgileriniz aşıldığında tepki gösteriyorsanız onlarda aynı tepkiyi verebilir Aman DİKKAT!
DAVETSİZ MİSAFİLER
Savaştepe’de bir işyerine giren yılan itfaiye ekiplerince çıkartılırken Susurluk’ta meydanın ortasında kıvrılan yılanı yine itfaiye ekipleri aldı ve doğal ortamı olan ormanlık alana bıraktı. Yollarda olan sürücülerse MERHABA’ya yaptıkları konuşmalarda ‘yolda yılan gördük’ diyerek yılanların yuvalardan çıkarak serin yer arayışlarını teyit etti. Kırsalda ki çiftçilerse yine MERHABA’ya konuştu.
Etkili sıcaklar hayvanları da etkiledi. Kırsalda çiftçiler hayvanlarını sıcaktan korumak için çeşitli yöntemler kullanırken doğadaki sürüngenlerde ağaçlık ve yeşilin bol olduğu serinlikleri tercih etti. Yuvalarından fırladı. Dün Savaştepe’de bir bakkala giren yılanın engerek cinsi olduğu öğrenildi. Bakkal sahibinin itfaiyeye haber vermesiyle birlikte itfaiye ekipleri engerek yılanını yakaladı ve tekrar doğaya saldı. Susurlukta meydanda kıvrılmış halde görülen yılan yine itfaiye ekiplerince alındı ve hayvanların yaşam alanına bırakıldı. Öte yandan Balıkesir’in kırsal kesimlerindeki Tarım işçileri ise, çoğunlukla sabahları yılanlarla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Kimi işçi kendilerine zarar verecek düşüncesiyle yılanı öldürüyor, kimisi ise yılanı bir poşete koyup uzak bir alana götürüp bırakıyor. Bigadiç’in Aşağıçamlı mahallesinde Behice Yetgin adlı vatandaş da evinin yakınlarında gördüğü yaklaşık 2.5 metrelik yılanı fark ettiğini söyleyerek insanlara zarar vereceğini düşünerek yılanı öldürdüğünü ifade etti. Vatandaşlar yuvalarından çıkan yılanlardan kurtulmak için, sıcaklıkların bir an önce düşmesini temenni ediyor. Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu