GündemTürkiye Gündemi

Yurt Genelinde Hava Durumu Nasıl Olacak ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen tahminlere göre, yurdun kuzey kesimleri ile Akdeniz’in iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu olacak.

 

Yurt Genelinde Hava Durumu Nasıl Olacak ?… Marmara’nın doğusu, Balıkesir’in kuzeyi çevreleri, Batı Karadeniz. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli’nin kıyı ilçeleri, Çankırı, Çorum, Amasya, Kars ve Ardahan çevreleri, Tekirdağ ve Çanakkale’nin doğusu ile Ankara’nın ve Doğu Akdeniz’in Toroslar ve Hatay’ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Ayrıca, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yurt Genelinde Hava Durumu Nasıl Olacak ?

İlgili Makaleler

Yağışların Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile sabah saatlerinde kuvvetli olacağı tahminler arasında. İstanbul’un boğaz çevresi ve Anadolu yakasında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının Marmara ile Batı ve Orta Karadeniz’de 3 ila 5 derece azalacağı tahminler arasında. Dahası, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Yurt Genelinde Hava Durumu Nasıl Olacak ?

Rüzgarın ise kuzey kesimlerde kuzey bölgelerde hafif ve orta kuvvette eseceği tahminler arasında yer alıyor. Güney kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Balıkesir: Parçalı Bulutlu 25 derece olacak.
Ankara: Parçalı ve az bulutlu. Ayrıca, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 derece olacak.
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Dahası, yağışların sabah saatlerinde boğaz çevresi ve Anadolu yakasında yer yer kuvvetli olması beklentiler arasında. 29 derece olacak.
İzmir: Az bulutlu ve açık 33 derece olacak.
Adana: Parçalı ve az bulutlu 35 derece olacak.
Antalya: Az bulutlu ve açık. Ayrıca, iç ve batı kesimleri zamanla parçalı bulutlu 30 derece olacak.
Samsun: Parçalı zamanla çok bulutlu. Dahası, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30 derece olacak.
Trabzon: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 29 derece olacak.
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 39 derece olacak.

..Yurt Genelinde Hava Durumu Nasıl Olacak ?…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu