GündemTürkiye Gündemi

Yurtta Hava Durumu

Yurtta Hava Durumu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahminlerini açıkladı. Açıklanan tahminlere göre, hava sıcaklıklarının Batı Karadeniz’de 3 ila 5 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Yurtta Hava Durumu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahminlerini Açıkladı. Açıklanan Tahminlere Göre, Hava Sıcaklıklarının Batı Karadeniz'De 3 Ila 5 Derece Azalacağı Diğer Yerlerde Önemli Bir Değişiklik Olmayacağı Tahmin Ediliyor.

Yurtta Hava Durumu. Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışlar artıyor. İHA’nın edindiği bilgiye göre Batı Karadeniz kıyıları, Sakarya, Kastamonu, Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

  • Ankara: Parçalı bulutlu 32
  • İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 28
  • Balıkesir: Gökgürültülü sağanak yağışlı 29
  • İzmir: Az bulutlu ve açık 33
  • Adana: Az bulutlu ve açık, 35
  • Antalya: Az bulutlu ve açık 30
  • Samsun: Parçalı bulutlu, 29
  • Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, 28
  • Erzurum: Parçalı bulutlu 34
  • Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 43

Meteoroloji Nedir ?

Meteoroloji; kısaca atmosfer bilimidir. Yunanca “meteoron” kelimesinden adını almıştır ve gökyüzünde olan olaylar anlamına gelmektedir. Eski yunanlılar bulutları, rüzgarları ve yağmuru anlamak ve birbirleriyle ilişkilerini tespit etmek için rasat yapmışlardır. Onlar için hava durumu önemliydi, çünkü hava çiftçilerin ürün yetiştirmesini, denizcileri ve denizde seyahat edenleri etkiliyordu. Bugün çevremizde, atmosferdeki değişim ve olaylardan dolayı bizleri etkileyen daha ciddi ve önemli hava olayları vardır. Ayrıca gezegenimizdeki atmosferin davranışları ve etkisi gibi, zor ve karmaşık konulara çözüm bulmalıyız.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Geri bildirim: Balıkesir'de Hava Durumu - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi
  2. Geri bildirim: Marmara’nın Batısına Fırtına Bekleniyor ! - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi
  3. Geri bildirim: Ülke Genelinde Hava Durumu - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu