GündemSiyasetTürkiye Gündemi

12 İlde Müftü Değişikliği

12 İlde Müftü Değişikliği. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, 5 ile yeni müftü atandı .

Ayrıca 7 il müftüsünün yer değişimi oldu.

 

12 İlde Müftü Değişikliği. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Imzasıyla Resmi Gazete'De Yayımlanan Karara Göre, 5 Ile Yeni Müftü Atandı .

 

12 İlde Müftü Değişikliği. Buna göre, görevden alınan Bolu Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nun yerine Kütahya Müftüsü Hüseyin Demirtaş geldi. Ayrıca Kütahya Müftülüğüne Iğdır Müftüsü İrfan Açık, Iğdır Müftülüğüne Zahit Demirel.  Ardahan Müftülüğüne Adem Karadeniz.  Devamında Denizli Müftülüğüne Tokat Müftüsü Abdullah Pamuklu geldi. Ayrıca Tokat Müftülüğüne Esat Yapıcı, Manisa Müftülüğüne Çanakkale Müftüsü Şükrü Kabukçu.  Çanakkale Müftülüğüne Kastamonu Müftüsü Mustafa Bilgiç. Sonrasında Kastamonu Müftülüğüne Bekir Derin, Siirt Müftülüğüne Şakir Pinal, Mardin Müftülüğüne Burdur Müftüsü Enver Türkmen, Burdur Müftülüğüne Mardin Müftüsü Ali Hayri Çelik ataması oldu.

Daha fazlası İçin Tıklayın

 

T.C. Resmî Gazete, Türkiye’nin 7 Ekim 1920 günü kurulan ve 7 Şubat 1921 tarihinden itibaren çıkmaya başlayan resmî gazetesidir. Amacı, meclis ve cumhurbaşkanı tarafından çıkarılan yasa, kararname, yönetmelik, genelge gibi kararları yayımlamaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığı ya da kısa adıyla Diyanet, 3 Mart 1924 tarihinde Şeriyye ve Evkaf Vekaleti’nin yerine kurulan, İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmekle görevli kurumdur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu