Özel HaberlerGündem

15 BİNLİK HEDEF GERÇEKLEŞTİ Mİ?

ROMANLARA İŞ FIRSATI

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı, Milli İstihdam Seferberliği kapsamında Balıkesir’in hedefi olan 15 bin istihdam hedefinin gerçekleştiğini söylerken, Roman vatandaşlar için yeni iş fırsatları doğduğunu dile getirdi.

Milli İstihdam Seferberliği kapsamında hedeflenen 15 bin kişilik istihdam hedefinin gerçekleştiğini söyleyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı, turizm sezonuyla birlikte artı istihdam hedefinin de arttığını söyledi. İŞKUR Balıkesir İl Müdürü Nazım Balcı’dan işsizlere müjdeler ve gençlere çağrı var. Detaylar haberimizde…

İstihdam Hedefi Gerçekleşti

Milli İstihdam Seferberliği kapsamında Balıkesir için öngörülen 15 bin kişi istihdam hedefinin gerçekleştiğini söyleyen İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı, ‘Milli İstihdam Seferberliğinde de sözünü vermiş olduğumuz 15 bin kişilik istihdam hedefini gerçekleştirdik. 16 bin kişi istihdam edildi. Bundan sonra artık hedefi geçiyoruz. Balıkesir’de istihdama yönelik geri dönüşleri de almaya başladık’ ifadelerini kullandı.

Romanlara Yeni İş

Toplum Yararına Programların devam ettiğini söyleyen Müdür Balcı, ‘Toplum Yararına Programlarımız kapsamında en son bin 500 kişilik İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yürüyen bir çalışmamız vardı. Onun dışında bin 600 kişilik yeni programlar başlattık. Yakında 150 kişilik Toplum Yararına Program başlatacağız. Bunun en güzel tarafı bu programın 75 kişisi Roman vatandaşlardan oluşacak. Onlara pozitif ayrımcılık anlamında böyle bir çalışma gerçekleştirdik. Oldukça yoğun bir başvuruyla karşılaştık’ dedi.

İşveren Ücret Ödemiyor

İşbaşı Eğitim Programlarına talebin yoğun olduğunu söyleyen İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı, ‘İşbaşı Eğitim Programına şehrimizde ilgi yoğun oldu.  Bugüne kadar yaklaşık bin 753 kişi, işbaşı eğitim programından yararlandı. İşbaşı Eğitim programının en güzel tarafı , iki ve ya daha fazla işçi çalıştıran işverenlere yeni ilave eleman almaları halinde üç ay boyunca ücretleri İŞKUR tarafından ödeniyor. Sağlık sigortaları yapılıyor ve işverenler bunun için ek bir ücret ödemiyor. Yani işveren yükümlülüğünde olan brüt maliyetin tamamı işverenden kalkmış oluyor. İşveren üç ay boyunca hiçbir ücret ödemeden eleman çalıştırmış oluyor. Çalışacak kişinin giderleri de bu anlamda İŞKUR tarafından karşılanıyor. Ondan sonra da SGK ve devlet teşvikleri devreye giriyor. Yani üç ay sonrasında yıl sonuna kadar da sigorta teşvikleri devletimiz tarafından karşılanmış oluyor. Bu anlamda rakamlarda sevindirici artışlar var’ şeklinde konuştu.

Turizmciye İş imkanı

Turizm sezonunda istihdamın da artacağını söyleyen İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı, ‘Turizmle ilgili bakanlığımızın temsilcileri ile birlikte ilimizde bir ay kadar önce Körfez’de ağırladık. Turizm sezonu açılmadan önce Sosyal Sigortalar İl Müdürlüğü’müz ile birlikte körfezde iş yeri ziyaretleri yaptık. Onun dışında Ayvalık’taki turizmciler ile birlikte bir toplantı gerçekleştirdik. Ayvalık Ticaret Odası ile birlikte gerçekleştirdiğimiz programda İŞKUR’un İşbaşı Eğitim programları ve 687 sayılı KHK ile birlikte gündeme gelen sigorta ve vergi teşviklerinden bahsettik. Ardından önemli büyük işletmeleri ziyaret ederek Edremit Ticaret Odası’nda çalışmalar yaptık. Biz turizm sezonunda artı istihdam sağlanması konusunda önemli adımlar atıyoruz. Turizm sezonunda istihdam da artacak’ ifadelerini kullandı.

Mevsimlik Tarım İşçileri

Mevsimlik tarım işçileriyle ilgili bir proje de yapacaklarını söyleyen İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı, ‘Mevsimlik tarım işçilerine yönelik yeni bir projemiz var. Başbakanlık genelgesi yayınlandı. Bu genelge kapsamında ilimizdeki mevsimlik tarım işçilerinin geldikleri yer ile ilgili bir takım düzenlemeler yapılacak. Buna ilişkin bir çalışma söz konusu olacak. Bu kapsamda eylem planı hazırlıyoruz’ şeklinde konuştu.

Ara Eleman İhtiyacı Var

İşsizliğin olmadığını, ara eleman ihtiyacı olduğunu söyleyen İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı, ‘İşsizlik sorunu ortadan kalkıyor. İşverenler ve özel sektörün yakındığı bir alan var. Ara eleman ihtiyacını karşılayacak nitelikli iş gücü yok. Kaynakçı, oto tamirci de lazım ama bulunamıyor. Gençler kolay ve rahat iş istiyorlar. Haliyle bir yere bin kişi başvuruyor. Ama öte yandan ara eleman ihtiyacı olan yerlerde ise personel sıkıntısı çekiliyor’ ifadelerini kullandı.

Gençler Yaz Tatilinde Çalışıyor

Gençlerin yaz tatillerini değerlendirmek için çalışması gerektiğini söyleyen İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı, ‘Okulların kapanmasına az bir zaman kaldı. Vaktini değerlendirmek ve okul harçlığını çıkarmak için gençler yaz tatilinde çalışsınlar. Kendilerini geliştirecekleri ve eğitim alabilecekleri gibi oldukça iyi bir tecrübe kazanacaklar’ şeklinde konuştu. Merhaba Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu