GündemEkonomiTürkiye Gündemi

2. El Otomotiv Sektörünün Gözü Kulağı Finansman Koşullarının Güncellenmesinde

2. El Otomotiv Sektörünün Gözü Kulağı Finansman Koşullarının Güncellenmesinde

 

Otokoç Otomotiv İkinci El ve Filo Operasyonları Direktörü Çalışkan, “Hem faizlerdeki olası düşüş hem de taşıt kredisi kullanım koşullarında yapılacak güncellemeler pazardaki hareketlenmeyi öne çekebilir, pozitif etki yaratabilir.” dedi.

Tüm dünyayı etkileyen Kovid-19 salgınından en fazla etkilenen sektörlerden biri otomotiv oldu. Otomobil üreticileri, temel ham madde ve çip gibi kritik ürünlerin tedarikinde yaşanan sorunlar nedeniyle üretimi azaltmak zorunda kaldı. İlk dönemlerde fabrikaların üretimi durdurması, bulunurluk sorununa yol açarken, sıfır araç bulamayan kullanıcılar, salgın döneminde bireysel araç kullanımı talebinin artmasıyla da ikinci el araçlara yöneldi. Artan talebe rağmen yeni otomobil siparişlerinin çok uzun zaman alması ikinci el araçlara yönelimi hızlandırdı.

 

“Şubatta, ocak ayına göre daha iyi bir satış temposu yakalanmış durumda”

 

Otokoç Otomotiv İkinci El ve Filo Operasyonları Direktörü Birkan Çalışkan, yaptığı açıklamada, aralık ayının 2. yarısında başlayan döviz kuru dalgalanmasına bağlı olarak, araç fiyatlarında yaşanan belirsizliğin ve devamındaki fiyat düşüşlerinin, ocak ayında da sürdüğünü ocak ayı ortasında sıfır araç ÖTV uygulamasındaki revizyona bağlı olarak 2. el fiyatlarında oluşan düşüş beklentisinin, pazardaki belirsizliği daha da arttırdığını söyledi.

 

“Talebi düşüren unsurlar, ‘kredi faiz oranları ile krediye erişim’ “

 

Otoshops Genel Müdürü Melih Mutlu ise satışlarda geçen yılın son aylarından itibaren başlayan düşüşün yılın ilk 2 ayında da devam ettiğini, tüketicinin sıfır araç fiyatlarındaki artıştan sonra daha çok ikinci el araçlara yönelmeye başladığını dile getirdi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu