Gündem

20 Milyon Öğrenci Yarın Karne Alacak

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci, 11 Eylül'de başlayan eğitim-öğretim yılının ilk yarısını tamamlayarak yarıyıl tatiline girecek.

20 Milyon Öğrenci Yarın Karne Alacak

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci, 11 Eylül’de başlayan eğitim-öğretim yılının ilk yarısını tamamlayarak yarıyıl tatiline girecek.

Bakanlık, yarıyıl tatilinde öğrencilere test çözme, özet çıkarma gibi ev ödevleri verilmeyeceğini açıkladı. Bunun yerine öğrencilerin sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmaları teşvik edilecek. Ayrıca öğrencilerin aileleriyle kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla etkileşimli dijital rehber kitaplar hazırlandı.

Bu yıl yapılan düzenlemeler arasında sınıf tekrarı uygulamasının yeniden başlatılması, devamsızlık koşullarının düzenlenmesi, sınıf geçiş ortalamasının 50 olması şartının kaldırılması gibi önemli değişiklikler bulunuyor. Ayrıca, öğrencilere yönelik yapılan sınavlarda çatı bir yönetmelik getirildi ve sınav haftası uygulamasına geçildi.

Yarıyıl tatili boyunca öğrenciler, sadece akademik başarı üzerine odaklanmayacakları, aileleriyle birlikte keyifli ve öğretici etkinliklere katılabilecekleri bir döneme girecekler. Tatilin ardından ikinci dönem 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.

 

Haber Merkezi

MEB: Yarıyıl Tatilinde Ödev Yok Eğlenceli Etkinlik Var!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu