EtkinlikEğitimİlçe Haberleri

27 Ülkeden 150 Sanatçının Eserleri BAÜN’de Sergileniyor

Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 27 ülkeden 150 sanatçının eserlerini ağırlıyor.

27 Ülkeden 150 Sanatçının Eserleri BAÜN’de Sergileniyor

27 Ulkeden 150 Sanatcinin Eserleri Baunde Sergileniyor 1

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Baskı Sanatları Bölümü, düzenlediği “Balıkesir Üniversitesi Mail Print (BUMP) Uluslararası Baskıresim Sergisi”nin 3.sünü düzenledi.

27 Ulkeden 150 Sanatcinin Eserleri Baunde Sergileniyor 2

 Yoğun Katılım ve Büyüyen İlgi

Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen açılış törenine, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcıları, dekanlar, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Serginin her geçen yıl daha fazla ilgi çektiğini belirten Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selvihan Kılıç Ateş, etkinliğin giderek büyüyen ve tanınırlığı artan bir sanat şöleni olduğunu vurguladı.

27 Ulkeden 150 Sanatcinin Eserleri Baunde Sergileniyor 3

Bir Köprü Kurarak Sanatsal Paylaşım

Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selvihan Kılıç Ateş, açılış konuşmasında, “BUMP, Baskıresimler vasıtası ile bir köprü kurarak sanatsal paylaşım alanı oluşturuyor. Bu etkinlik, sanatseverleri bir araya getirerek etki alanını genişletiyor ve uluslararası alanda üniversitemizin tanınırlığını arttırıyor” ifadelerini kullandı.

27 Ulkeden 150 Sanatcinin Eserleri Baunde Sergileniyor 4

Uluslararası Katılım

Ağaç baskı, linol baskı, gravür, litografi, serigrafi, dijital baskı gibi farklı tekniklerle oluşturulan 200’ü aşkın eserin sergilendiği etkinlik, 27 farklı ülkeden gelen 150 sanatçının katılımıyla zenginleşiyor. Dünyanın dört bir yanından sanatçıları bir araya getiren sergi, farklı baskıresim tekniklerini tanıma fırsatı sunuyor.

27 Ulkeden 150 Sanatcinin Eserleri Baunde Sergileniyor 5

30 Aralık’a Kadar Ziyaret Edilebilir

 Bu yıl 3. kez düzenlenen BUMP Baskıresim Sergisi, sanatseverlere farklı kültürlerden gelen eserleri bir arada görmeleri ve sanatın evrensel dilini deneyimlemeleri için eşsiz bir fırsat sunuyor. Sergi, 30 Aralık 2023 tarihine kadar Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Haber: Muhammed Can Akyürek

BAÜN: ‘Her Dilden Bir Gönülden’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu