Gündemİlçe Haberleri

29 Ekim Kadınları Diyanete Tepki Gösterdi

29 Ekim Kadınları Diyanete Tepki Gösterdi

 

29 Ekim Kadınları Derneği Balıkesir Şube Başkanı Seval Bozkurt, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın evlat edinme ile ilgili yaptığı açıklamayı kınayan bir basın açıklaması yaptı.

 

Birçok Kesim Tepki Göstermişti

Diyanet İşleri Yüksek Kurulu tarafından 17 Şubatta yapılan bir açıklama birçok kesim tarafından tepki topladı. Artan tepkiler üzerine sitede paylaşılan sayfa erişimden kalktı. Açıklamaya 29 Ekim Kadınları Derneği Balıkesir Şube Başkanı Seval Bozkurt da tepki gösterdi. Diyanet İşleri Yüksek Kurulu tarafından yapılan açıkla tepki gösteren Bozkurt, Diyanetin etik değerlere sığmayacak bir açıklama yaptığını ifade etti. Bozkurt açıklamasında şunlara yer verdi:

 

Bozkurt “Elinizi Çocuklarımızdan Çekin”

“Daha önce de ‘Babanın öz kızına şehvet duyması haram değil’ gibi korkunç açıklamalar yapan Diyanet, bu kez de depremzede çocuklarımız için; ‘evlat edinenle, evlatlık arasında bir evlenme engelinin doğmadığı’ yönünde bir fetva verdi.

Bu kanımızı donduran açıklama, aile içi istismarın aklanması niteliğinde olduğu gibi anayasaya da aykırıdır. Ne tesadüftür ki bu korkunç açıklamanın yapıldığı gün, Türk Medeni Kanunu’nun kabul yıldönümüdür.

Türk Medeni Kanunu 129. maddesi uyarınca evlat edinen ile evlatlık ve onun çocukları arasında evlilik yasaktır.

Bir çocuğu EVLAT edinmek, onunla ilerde evlenebileceğin düşüncesini asla barındıramaz.

Bir çocuğu evlat edinmek, onu ailenin parçası yapmak demektir.

Elinizi çocuklarımızdan çekin.

Dünyanın her neresinde olursa olsun, çocuk istismarını aklayan bu açıklamaları kabul etmiyoruz!”

 

Bozkurt “Çocuklarımızı Korumayan Her Türlü Hukuksuzluğun Takibinde Olacağız”

Seval Bozkurt kayıp çocuklar konusuna da dikkat çekti. Bakanlıklar ve kurumlar arasında koordinasyon olmadığı dile getirdi. Bozkurt, ailesi bulunamayan çocuklar ve çocuklarını bulamayan aileler olduğunu da ifade ederek:

“Depremzede çocukların takibi yapılmalı, güvenliği ivedilikle sağlanmalıdır. Devlet afetten etkilenen refakatsiz çocukların ailelerine teslimi için süratle, her türlü çalışmayı yapmakla yükümlüdür. Afetten etkilenen çocuklar ailelerine teslim edilene kadar devlet korumasında kalmak zorundadır. 29 Ekim Kadınları olarak çocuklarımızı korumayan her türlü hukuksuzluğun takibinde olacağız!” şeklinde konuştu.

 

Sayfalara aşağıdaki arşivden ulaşabilirsiniz

ARŞİV 1

ARŞİV 2

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu