GündemSiyaset

‘Vatandaş Borç Batağında’

Balıkesir CHP İl Başkanı Ender Biçki, Balıkesir’de yaşayan her iki vatandaştan birinin ve tarımla uğraşan çiftçilerin tamamının bankalara borçlu olduğunu söyledi. Ender Biçki, yaptığı açıklamada, üretim yapanın adeta cezalandırıldığını, ülke de her iki kişiden birinin bankalara borcunun olduğunu iddia etti.
Balıkesir’de, çiftçilerin üretim maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle artık üretim yapmaktan vazgeçip arazilerini satma noktasına geldiğini dile getiren Biçki, “Ülkede maliyetler yüksek diye iki Trakya büyüklüğünde toprak ekilip dikilmiyor. Oysa ki Avrupa’da bir ilimiz büyüklüğündeki Hollanda’nın geçen yılki tarım ihracatı 90 milyar dolar. Türkiye’nin bu kadar verimli toprakları bu kadar çalışkan çiftçisi ve köylüsü varken yem ithal etmesi ayıp. Birçok tarımsal ürünleri ithal etmesi maalesef utanç kaynağı” dedi.

25 milyon borçlu

25 milyon vatandaşın bankalara borcunun olduğunu, 18 yaş ve üzerindeki yurttaşların yarısından fazlasının en az birinin bankaya borcunun olduğunu ifade eden Biçki, Hükümetin ekonomik politikalarını eleştirdi
Devlet’te savurganlık ve müsrifliğin olduğunu öne süren Biçki, “Başbakan ve Cumhurbaşkanı 11 uçak yetmiyormuş gibi Uçak filosuna yenilerini ekliyorlar. Bugün Balıkesir’de köylünün evinin önündeki ineğin, traktörün sahibi köylü değil. İneğinde, traktöründe sahibi kredi veren banka. Traktörde inekte bankaya ipotekli. Türkiye’de olduğu gibi Balıkesir’de 3 İcra Dairesi icra işlemlerini yetiştiremediği için İcra Dairesi 4 oldu. Köylere her gün postacılar yüzlerce icra mektupları getirip muhtarlara bırakıyor” diye konuştu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu