GündemEğitimİlçe Haberleri

Kepsut’ta Eğitimin Çıtası Yükseliyor

Kepsut İlçesinde iki yıllık Finans Bankacılık ve Sigortacılık bölümü açıldı. Törende konuşan Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, ‘Hayallerimiz tek tek gerçekleşiyor’ dedi. Balıkesir’de en hızlı değişim ve gelişim gösteren ilçeler içerisinde ilk sıralarda yer alan Kepsut, hem sosyal, hem kültürel, hem de ekonomik manada önemli bir kazanım daha elde etti.

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul,  Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Rektörlüğü nezdinde sürdürdüğü ısrarlı girişimlerinin sonucunda meyvesini aldı.

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul yaptığı konuşmada, ‘Balıkesir’in Vefalı Yurdu Kepsut’ta, iki yıllık Yüksekokul ve buna bağlı olarak Finans Bankacılık  ve sigortacılık bölümünü  açıyoruz. Gelecek yıl Laborant ve Veteriner Sağlık bölümü açılacak, önümüzdeki yıllarda da toplam 6 bölüm olarak eğitim ve öğretime devam ederek çok sayıda genç ilçede eğitim-öğretim görecek ve sosyal kültürel ve ekonomik yaşama canlılık getirilecek’ dedi. Başkan Cankul, yıllarca hemşireler ile birlikte  hayallerini kurdukları Meslek Yüksek Okulunu Kepsut’a kazandırmaktan mutlu olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı İsmail Cankul, Meslek Yüksekokulunu ilçeye kazandırmak için yoğun mesai harcayan Balıkesir AK Parti Milletvekili Kasım Bostan’a, BAÜN Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir’e ve  BAÜN  yönetimine teşekkür etti, Kepsut yüksek okulunun ilçeye hayırlı olması dileğinde bulundu.

Daha sonra açılışta konuşan Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Rektörü Prof. Dr.  Kerim Özdemir, açılışı yapılan Meslek Yüksek Okulunun Kepsut’a, hayırlara vesile olmasını diledi.

Okulun İlçeye hareketlilik getireceğini belirten Özdemir, “Burada üstün gayretlerinden sonra ilçeye Meslek Yüksekokulunu kazandıran belediye başkanı Cankul’a, teşekkür ederken, ilçemize yeniden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Açılışa Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Garnizon Komutanı Anıl Kosalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü  Erdal Durmuş, Rektör yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu