GündemÖzel HaberlerSiyasetTürkiye Gündemi

ÜÇ BAŞKAN ÜÇ FARKLI GÖRÜŞ

 

ABD’de görülen Rıza Sarraf davasına ilişkin AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, CHP İl Başkanı Ender Biçki ve MHP İl Başkanı Suat Par ile görüştük. Her üç Başkan da yaşanan gelişmeleri kendi cephelerinden değerlendirdi.

‘DİKKAT EDİN’

MHP İl Başkanı Suat Par, 2016 yılında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Reza Sarraf hakkında “Dikkat edin, bu adam itirafçı olur” dediğini hatırlatan Par, sosyal medyada Bahçeli’nin bu sözlerini içeren videonun olduğunu söyledi. Çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.

‘BÜYÜK İFTİRA’

AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, ABD’de yargılanan Rıza Sarraf’ın, itirafçı olarak, kendini kurtarma adına Türkiye’ye,  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan’a, iftira attığını, karalama kampanyası başlattığını söyledi.

‘RÜŞVETÇİ ÇIKTI’

CHP İl Başkanı Ender Biçki, ABD’de yargılanan Rıza Sarraf için “Hayırsever işadamı dediler ama rüşvetçi çıktı” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 

 

“Şerefsiz bir adam”

MHP İl Başkanı Suat Par, 2016 yılında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Reza Sarraf hakkında “Dikkat edin, bu adam itirafçı olur” dediğini hatırlatan Par, sosyal medyada Bahçeli’nin bu sözlerini içeren videonun olduğunu söyledi. Yine Bahçeli’nin Sarraf için “Şarlatan kişi” dediğini belirten Par, Sarraf için “Şerefiz bir adam” değerlendirmesinde bulundu. Başkan Par, Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ABD’de yargılanan Rıza Sarraf’ın Türkiye’ye iade edilmesini istediği ifade ederek, Bahçeli’nin,”Zarrab denilen şarlatan ABD’nin kendi kanunlarına göre bir suç işlediyse yargılansın ve hak ettiği cezaya çarptırılsın. Buna kim itiraz edebilir? Türkiye’de işlenen bir suç varsa bunun hesabının sorulacağı yer de Türk yargısıdır. Bu kirli şahıs, bu suçlar için Türkiye’ye iade edilmeli, ABD elindeki belgeleri Türkiye’ye vermeli. Cezası verildikten sonra Türk vatandaşlığından çıkarılmalı” sözlerini hatırlattı.

CHP İl Başkanı Ender Biçki,

“Türkiye’nin önemli konularından”

CHP İl Başkanı Ender Biçki, ABD’de yargılanan Rıza Sarraf için “Hayırsever işadamı dediler ama rüşvetçi çıktı” değerlendirmesinde bulundu. Türkiye’yi sıkıntıya sokacak önemli konulardan birinin de ABD’de görülen Sarraf Davası olduğunu, Sarraf’ın çok önemli iddialarda bulunduğunu,  Zafer Çağlayan’a 45-50 milyon dolar rüşvet verdiğini açıkladığını belirten Biçki, “Şimdi bu rüşvetçi, AKP Hükümetinde bakanlık yapmış isimleri açıklıyor. Bugün sanık olmaktan tanık durumuna düşen ve rüşvetçiliği açık ve net ortada olan bu kişi için bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’de tutuklanması üzerine Sarraf için ‘bu ülkeye katkısı olan hayırsever bir kişidir’ demişti. Ama görüyoruz ki şimdi bu hayırsever dedikleri Sarraf’ın bir rüşvetçi olduğu yavaş yavaş daha da anlaşılacak. Bu konuya da Türkiye’ye kurulan bir kumpas gözüyle bakarak kamuoyunu yanıltmaya çalışıyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

“Büyük iftira”

AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, ABD’de yargılanan Rıza Sarraf’ın, itirafçı olarak, kendini kurtarma adına Türkiye’ye,  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan’a, iftira attığını, karalama kampanyası başlattığını söyledi. 17-25 Aralık’ta olduğu gibi yeni bir oyun sahnelenmek istendiğini belirten Başkan Demiraslan, “Ne yaparlarsa yapsınlar, bu oyun tutmayacak. Türkiye’yi, bölme girişimleri sonuçsuz kalacak. Türk milleti, güçlü bir millet. Birlik ve beraberliğimizi bozamayacaklar” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu