Gündem

ALMAN HEYET HAYKOOP’A HAYRAN KALDI

HAYKOOP Başkanı Faruk Özen, Alman Federal Hükümet Gıda, Tarım ve Hayvancılık yetkililerini Atköy Kooperatifi Satış Mağazasında ağırladı. Mağazadaki yöresel ürünleri tek tek inceleyen Alman heyet, yapılan kooperatifçiliğe hayran kalırken Başkan Özen’i özverili çalışmalarından dolayı kutladılar.

Alman Federal Hükümet Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilisi Nadina Kohne ile beraberindeki heyet, 7-10 Aralık tarihlerinde Ankara’da Uluslararası Kooperatifçilik Fuarı’na katılmak üzere Türkiye’ye geldiler. Fuar öncesi proje ortakları olan Balıkesir Haykoop’u ziyaret eden yetkililer dün, Atköy Kooperatifi Satış Mağazasını ziyaret ettiler. Balıkesir’de tek olma özelliğini taşıyan satış mağazalarında yaptıkları çalışmalarla ilgili heyete bilgi veren HAYKOOP Başkanı Faruk Özen, kooperatifçiliğin Türkiye’de hızla geliştiğini söyledi.

‘Daha İyi Bir Kooperatifçilik Hedefimiz’

Balıkesir Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği (HAYKOOP) Başkanı Faruk Özen, ‘Alman Federal Hükümet Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilisi Bayan Nadina Kohne beraberindeki heyet ile birlikte ziyaretimize geldiler. Ayrıca Türkiye-Alman Kooperatifler Konfederasyonu temsilcisi Rifakat Gürkan ile birlikte Balıkesir’e bir günlük ziyaret gerçekleştirdiler. Biz Balıkesir HAYKOOP olarak Alman Bakanlığı ve Türk Bakanlığı protokolünden doğan bir proje ortağıyız. Üç yıllık bir proje aldık. Bu proje kapsamında iki ülke arasındaki ilişkileri, kooperatifçilik açısından ele alıyoruz. İki ülke arasında kooperatifçilik açısından ilişkileri arttırıyoruz. Biz dünyanın kooperatifçilik açısından en gelişmiş ülkesi olan Almanya’nın sisteminden ilham alarak bunu Türkiye’de ve özellikle Balıkesir’de daha iyi bir kooperatifçiliği hedefliyoruz’ şeklinde konuştu.

‘Balıkesir’de Tek’

Atköy Kooperatifi Satış Mağazasının Balıkesir’de tek olduğunu söyleyen Başkan Özen, ‘Bünyemizde onlar tarafından maaşı ödenen bir uzmanımız var. Bu uzmanımız bize rehberlik ederek çalışmalarımızı koordine ediyor. 7-10 Aralık tarihlerinde Ankara’da Uluslararası Kooperatifçilik Fuarı var. Üretim yapan kooperatiflerin stant açacakları bir fuar olacak. Alman heyet o fuar için ülkemize geldiler. Fuar öncesi, proje ortağı olan Balıkesir Haykoop’u ziyarete geldiler. Atköy Kooperatifi de Haykoop bünyesinde üretim yapan bir kooperatif olduğu için kooperatifimizdeki satış mağazamızı gezerek, yapılan çalışmaları memnuniyetle izlediler’ ifadelerini kullandı.  Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu