GündemGörüntülü Haberler

7’incisi Düzenlenen Fuara 3 Bin 500 Öğrenci Ziyareti Gerçekleşti

7’incisi Düzenlenen Fuara 3 Bin 500 Öğrenci Ziyareti Gerçekleşti

 

24-25 Mayıs 2022 tarihlerinde Balıkesir’de işveren, iş arayan ve öğrencileri bir araya getirerek kalifiye eleman istihdamını güçlendiren ve bu yıl 7’ncisi düzenlenen Balıkesir İstihdam Fuarı, Avrupa Mesleki Beceriler Haftası dolayısıyla düzenlenen Balıkesir Meslekî Beceriler Fuarıyla birlikte Avlu Kongre Merkezinde açıldı.

Fuarda farklı ilçelerden katılım sağlayan, mesleki ve teknik eğitim veren 24 okul yer aldı. Okullar 41 stantta atölye çalışmaları yaptı. Ürünlerini sergiledi. Okulların sergilediği ürünleri ve atölye çalışmalarını 3500 8. Sınıf öğrencisi ziyaret etti.

50 Firma Katılım Sağladı

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Balıkesir Üniversitesi, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Balıkesir İnsan Kaynakları Platformu iş birliğiyle Balıkesir’de 7’ncisi düzenlenen Balıkesir İstihdam Fuarı’na 50 firma katıldı.

Müdür TATLI’dan İnsan Kaynağı Vurgusu

İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, yaptığı konuşmada ilimizde Bakanlığın Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarla ilgili sayısal verilerini paylaştı. Aralık ayında düzenlenen çalıştayda sektör temsilcileri ve ilgili kurumların iş birliğiyle ilimizde mesleki eğitimin rotasının belirlendiğini söyledi.İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, mesleki ve teknik eğitim veren kurumların iş dünyasının ihtiyacı olan insan kaynağının yetiştirilmesindeki önemini vurguladı.

AYDIN “GENÇLERİMİZ MESLEĞİNİ TANIYOR GELECEĞE DAİR HEDEF BELİRLİYOR”

TC Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü  Ömer Aydın, “Bu fuarda gençler bir yandan müzik yapıyor ,resim çiziyor ve  biryandan da stantları geziyorlar. Bakanlığımızın gelecek meslek eğitimine bakışı çok net açık bir şekilde ilerliyor. Avrupa’daki örnekleri de çok net ve ortada. Bu etkinlik hem ülkemizin geleceği olan gençlerimize mesleklerini tanıması ve geleceğe dair hedeflerinin belirlenmesi açısından büyük katkı sağlayacak. Gençler döner sermayeler ile hem üretime katkı sağlayıp hem de maddi kaynak temin ediyor. Gençler buralara yönelmek istiyorlar dolayısı ile geleceğe dair meslek eğitimi anlamında çok ümitliyiz” Dedi.Haber: Muhammed Can Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu