Gündemİlçe Haberleri

84. Yıl Dönümünde Unutulmadı

84. Yıl dönümünde unutulmadı. Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ı vefatının 84. yıl dönümü nedeniyle mezarı başında anıldı.

84. Yıl dönümünde unutulmadı. Balıkesir’in önemli değerlerinden biri Kurtdereli Mehmet Pehlivan unutulmadı. Yaşarken elde etmiş olduğu başarılarıyla da anılmaya devam ediyor.  Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın bugün vefatının 84. Yıl Dönümü. Yıl dönümü için tören düzenledi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Birol Şahin düzenlenen törende bir konuşma yatı.

Bize Bıraktığı En Büyük Miras İşimizi İyi Yapmak

Konuşmasında Şahin, “Bizim kadim Türk -İslam Medeniyetimizde şehirler yetiştirdiği kişiler ile anılır ve değer kazanırdı. Kurtdereli Mehmet Pehlivan da Seyit Onbaşı, Hasan Basri Çantay, Şeyh Lütfullah Efendi, Zağnos Paşa, İmam Birgivi gibi şehrimizin kimliğini oluşturan, şehrimize değer katan sembol isimlerden birisi.Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın bize bıraktığı en önemli ders ne olursak olalım işimizi en iyi yapan biz olacağız ve Türk-İslam Medeniyetinin değerlerini hayatımızın her anında sahip olup uygulayacağız.” dedi.

Bu Sene Kırkpınar başta olmak Üzere Kürsülerden İnmeyeceğiz

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Birol Şahin bu yıl olacak yağlı güreş müsabakalarından da bahsetti. Şahin, ” Bu yıl Balıkesir Yağlı Güreş takımımız daha güçlü ve çok çalıştılar. Önümüzdeki günlerde başlayacak yeni sezonda pehlivanlarımıza başarılar diliyoruz. İnşallah Kırkpınar başta olmak üzere kürsülerden inmeyecekler.” dedi

 

Haber: Alper Çobaoğlu

Daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu