Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Radarla Hız Denetimi

Balıkesir’de hız ihlaline geçit yok. Balıkesir İl Jandarma ekipleri hız denetimleri ile trafik seyrindeki araçlarda çalışma yaptı. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması yürüttüğü çalışma ile trafik kurallarına uyulmasını istedi.

 

Ayrıca ekipler trafikte güven için gerçekleşen çalışmada, kısıtlama, yasaklama vb kurallara uyum istedi. Bu çalışmada amaç, özellikle hız ihlali kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmektir. Jandarma” Radarla Hız Denetimi” faaliyeti icra etti. Yapılan denetimler sonucunda (895) araç kontrol etti. Balıkesir’in tüm yollarında hız kaynaklı kaza yaşanmamasını isteyen ekipler her yolda hız kurallarına uyalım mesajı verdi.

 

 

Hiz denetimi; İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.

Radara girmek; temel otobanda son sürat giderken, polis çevirmiş. polis; – beyefendi radara girmişsiniz.

Radar uyarı levhası; Radarla hız denetiminde dikkat edilecek hususlar ile ilgili görsel sonucudur. Bunun dışında gerekiyorsa medya ve diğer iletişim araçlarından da yararlanılır. Dolayısıyla, bahse konu Yönerge hükmü uyarınca, “radarla hız denetiminin karayolunun hangi kesiminde ve hangi sürelerde yapılacağı” konularında sürücülerin, her şeyden önce trafik işaret levhalarıyla bilgilendirilmesi zorunludur.

Radarla hız kontrolü; Radyo dalgasıyla çalışan bir radar, sinyal üretici, verici, alıcı ve antenlerden oluşmaktadır. Radyo sinyali verici kaynaktan hareket eder ve menzil içerisindeki bir araçtan yansıyarak alıcı birimine ulaşır. Sonuç olarak sinyalin gidiş ve dönüşü arasında geçen zamana göre varlığın mesafesidir. Bunun yanında yönü ve hızı ölçülür.

 

…Radarla Hız Denetimi…

Haber: Fatma Kara

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu