Gündemİlçe Haberleri

Sındırgı’da 15 Temmuz Ruhu Unutulmadı

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Milli Birlik günü tüm Türkiye’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sındırgı ilçesinde de 15 Temmuz’u anlatan resim sergisinin açılışı, Şehitlik ziyareti ve Şerif Paşa Camii’nde Mevli-di Şerif okunmasının ardından COVİD 19 tedbirleri de göz önünde bulundurularak kortej yerine araç konvoyu yapıldı. Cumhuriyet meydanında Yağcıbedir Mehter takımının marşları da geceye damga vurdu.

 

Şehitlere Saygı Konvoyunda Binlerce Vatandaş Bir Araya Geldi

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında korona virüs tedbirleri ve sosyal mesafe gereği yürüyüş yerine araçlar ve motosikletlerle Şehitlere Saygı ve Birlik konvoyu gerçekleştirildi. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler anıtı önünden başlayan konvoya yüzlerce vatandaş katıldı.

Konvoy sonrası vatandaşlar Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen etkinlikte buluştu. Maske ve Sosyal mesafe kurallarının ön planda tutulduğu etkinlikler de Yağcıbedir Mehter takımı birbirinden güzel marşlarla vatandaşlara unutulmayacak bir atmosfer yaşattı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti, Yağcıbedir Mehteran takımı gösterisi, ilçede müzisyenlerin seslendirdiği kahramanlık türküleri, imam hatiplerin ilahi dinletisi ve protokol konuşmaları yer aldı.

 

Kaymakam Oktay “ 15 Temmuz gecesi bu millet hainlere geçit vermedi

 

İlçe Kaymakamı Zafer Oktay yaptığı konuşmada”15 Temmuz Demokrasi Zaferi milletimizin dik duruşu ve cesareti ile kazanılmasının yanı sıra, o gün bu hain gruba karşı, canla başla mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimiz sayesinde de olmuştur. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

 

Başkan Yavaş “ Gelecek neslimiz uyanık olacak ve asla hainlere boyun eğmeyecek”

 

Tanklara karşı dimdik duran kahramanlara selam olsun sözleri ile konuşmasına başlayan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “Sındırgı birlik ve beraberliğinin en güzel örneğini bu kortejde yine verdi. Siyaset ayrımı gözetmeksizin siyasi parti başkanlarımız ve binlerce vatandaşımız ile yürüyüşümüzü gerçekleştiriyoruz. Bugün 15 Temmuz’un sene-i devriyesindeyiz. İnanın insanın tüyleri diken diken oluyor. Böyle bir zor anı milletin iradesi ile Cumhurbaşkanımızın dirayeti ile dört yıl önce, hain darbe girişimi yok edildi. Gözbebeğimiz askerin ve polisin içerisindeki bazı hainlerin ülkenin idaresini ele geçirmek için yaptığı, yine askerin ve polisin içindeki vatanseverler önledi, bu millet önledi. Bu millet bir ve beraber oldukça Allah’ın izniyle o topluluğa, o millete o topluluğa hiç kimse bir şey yapamaz. Kuva-yi Milliye’nin doğduğu bu topraklarda aynı o gün nasılsak bugünde Çanakkale ruhunu, 15 Temmuz ruhunu yaşıyoruz. Bugün yine diyoruz ki kalleşçe yaşamaktansa vatan için, bayrak için onurlu bir şekilde canımızı vermeye hazırız. Şehit olan polislerimize, askerlerimize ve 251 tane 15 Temmuz şehidimize Rabbimizden rahmet diliyoruz. Allah bir daha bize böyle anları göstermesin. Allah Gazilerimize acil şifalar versin. Biz bir oldukça, bu şanlı millet oldukça kimse bu vatana hiç bir şey yapamaz. O hainlerde en kısa sürede cezasını bulacaktır.” dedi.

Başkan Yavaş konuşmasının devamında “15 Temmuz bu memleketin geleceğine kasteden tarihin en büyük dönüm noktalarındandır. Bizler de 15 Temmuzu unutmadık, unutturmayacağız. Sındırgı Belediyesi olarak yaptığımız etkinliklerle gelecek neslimizin bu olayın ne kadar vahim olduğunu öğrenebilmesi için bugün çocuklarımızla birlikteyiz. Burada vatan için, memleket için, davası için ülke için şehit olan bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun. Gelecek neslimiz uyanık olacak ve asla onlara boyun eğmeyecek” sözlerine yer verdi.

Sala ile devam eden gecede birlik ve beraberlik duyguları damga vurdu. Sındırgı Belediyesi, STK’lar ve hayırsever vatandaşlar tarından çeşitli ikramlar vatandaşlara sunuldu. İlçe müftüsü Sedat Çakar tarafından yapılan dua ile demokrasi nöbeti son buldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu