GündemEğitim

”EĞİTİM SORUNLAR YUMAĞI”

2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk yarısını değerlendiren Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Abdurrahman Bulut, okullardaki fiziksel altyapıdan, eğitimcilerin özlük haklarına kadar bir çok konuda eleştirilerde bulundu.

 

Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Abdurrahman Bulut ve sendika yöneticileri, 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk yarısını değerlendirdi. Sendika binasında basın açıklaması düzenleyen Bulut, Balıkesir’deki sorunun ise derslik sıkıntısı nedeniyle ikili eğitimin devam etmesi olduğunu söyledi. Bulut, “İkili öğretim, niteliksiz eğitim hizmeti, eğitimin özelleştirilmesi, kalabalık sınıflar, karma eğitim karşıtı uygulamalar, taşımalı eğitim, fiziki altyapısı yetersiz okullar, okullarda öğrenciler arasında ve öğretmenlere yönelik şiddetin sürmesi, öğrencilerin MEB eliyle dini cemaat ve vakıfların siyasal istismarına açık hale getirilmesi, mülakata dayalı sözleşmeli öğretmenlikte ısrar, ataması yapılmayan öğretmenler sorunu vb gibi çok sayıda sorun, 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk yarısında öne çıkan başlıklar olmuştur” dedi.

 

Egitim Sen 4 E1548252917386

ANADOLU LİSELERİ KONTENJANI AZALDI

Lise giriş sınavlarında öğrencilerin akademik başarısı yüksek Anadolu Liselerini tercih ettiğini söyleyen Bulut, “Oysa bakanlık imam hatip liseleri ve meslek liselerine öğrenci kaydırabilmek için Anadolu liselerinde kontenjanı azaltmaktadır. İlimizde proje okulu olarak geçen SYAL’a yapılan atamalar şuanda geçerliliğini kaybetmiştir. Eğitim Sen genel merkezinin proje okulları yönetmeliğini dava etmiş öğretmen ve idareci atama maddelerini hukuka aykırı bularak iptal etmiştir. Bu nedenle SYAL’a yapılan atamalar duyuruya çıkarılmadan yapıldığı için mahkeme kararıyla geçersiz kalmıştır. SYAL’a yapılan tayinlerin keyfi hiçbir ölçüt göz önüne alınmadan yapıldığını gün gibi ortadadır. Bu okula atananlar arasında hiçbir Eğitim Sen üyesinin bulunmaması düşündürücüdür” diye konuştu.

EDREMİT’TE DOĞUM İZNİ SORUNU

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde kadın öğretmenlerle ilgili sıkıntılar yaşandığını aktaran Bulut şöyle konuştu:

“İlçe Milli Eğitim Müdürleri eğitim emekçilerinin sorunlarına sahip çıkmalıdır. Son günlerde Edremit ilçesinde sene başında doğum izninde bulunan kadın eğitim emekçilerimizden eğitim öğretim tazminatları geçmiş yıllarda dahil olmak üzere geri istenmektedir. Yönetmelik 30 Eylül tarihi itibariyle görevde olan herkesin alabileceğini açıkça belirtmesine rağmen bu ilçede böyle bir uygulamaya gidilmektedir. Öğretmenlerin ve öğrencilerin etek boylarıyla uğraşacağınıza kadın eğitim emekçilerinin en doğal hakkının savunucusu olun.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu