GündemSiyasetTürkiye Gündemi

AÇIKLAMA YAPILDI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme ilişkin önemli konularda açıklama yaptı. İbrahim Kalın, “Esad rejimi ile YPG arasında anlaşma imzalandı mı diye haberler çıktı. Biz ihtiyatla yaklaşılması gerektiğini ifade ettik. Dün yaşanan hadise, Halep civarından gelip Afrin’in güney uçlarına, oradan da şehre girmeye çalışan 40-50 araçlık konvoyun girme teşebbüsünü gördük, bu topçu atışları ile püskürtüldü. Burada iddia edildiği gibi bir anlaşma söz konusu değil” dedi.

YPG İLE REJİM ARASINDA ANLAŞMA YOK

Burada iddia edildiği gibi bir anlaşma söz konusu değil. Anlaşma olsa bile Türkiye olarak bir harekatla ilgili planlarımızı aynı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz. Rejim veya başka unsurların bu adımlarının çok ciddi sonuçları olacaktır.

“BÖLGE YENİ BİR KANDİL YAPILMAK İSTENİYOR”

Yeni veriler bizim baştan beri verdiğimiz kararın doğruluğunu teyit etmektedir. Ele geçirilen bilgilerde aslında bölgenin yeni bir Kandil yapılmak istendiğini açıkça ortaya koyuyor. Harekatın meşruiyeti açısından da bu yönde yeni verilerin elimize geçtiğini ifade edebilirim. Bu Suriye’den teröristlerin temizlenmesi ile ilgili sürecin önemli birini oluşturmaktadır.

İdlib’de askeri gözlem noktalarının tesis edilmesi süreci devam ediyor. Bunu 12’ye çıkartacağız. TSK, Astana’da alınan kararla bu süreci hayata geçirmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu