Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

ADD ” Güneşi Zapt Edeceğiz”

Balıkesir ADD Şubesi yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Öyleyse, Ya İstiklâl Ya Ölüm! İşte gerçek kurtuluşu isteyenlerin parolası bu olacaktır” ifadelerine yer verdi.

 

 

ADD ” Güneşi Zapt Edeceğiz”… Ayrıca,”19 Mayıs 1919 sabahı Atatürk ve bir avuç insan, bu karar ve parolayla başlattı. Beraberinde bağımsızlık güneşini zapt etme yürüyüşünü Samsun’dan ”dedi.

Açıklamanın devamında; 3 yıl 3 ay 22 gün sonra İzmir’de güneşi zapt eden bu kutlu yürüyüşün 104. yılında yazık ki, milletçe yine iç ve dış bedhahlarla boğuşuyoruz. Emperyal güçler ve işbirlikçileri ülkemizi bölme çabalarını sürdürüyorlar. Kimi zihinler işgal altında. Demografik yapımızı tarumar ederek bir iç çatışmaya zemin hazırlama amacıyla ülkemize doldurulan geçici (!) sığınmacılar var. Devamında yıllardır süren ekonomik krizin yarattığı yıkım, devasa boyutlara ulaşmış dış borç yükü, eğitim sistemsizliğinin çocuklarımızı, gençlerimizi içine düşürdüğü çaresizlik, milyonlarca insanımızı açlığa mahkûm eden işsizlik ve benzeri başka sorunlarımız da var. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar çözemediğimiz dertlerimiz hala” ifadelerine yer verdi.

“Yeniden Atatürk Cumhuriyeti”

Ayrıca Balıkesir ADD Şubesi, sözlerine şunları da ekledi. “Evet, sorun çok belki, ama “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” diyen Mustafa Kemal’in Askerleri olarak alabildiğine umutluyuz. Doğru önderlik, doğru kadrolar ve doğru yol haritası ile tüm sorunları aşacağımıza inancımız tam. Bu yolda; hiç yanılmayan ve kandırılmayan değişmez önderimiz Atatürk’ün rehberliğine, başarısı kanıtlı Kemalizm’in doğruluğuna, Ulusumuzun bağımsızlık aşkına ve Laik Cumhuriyet bağlılığına, 104 yıl önceye göre daha eğitimli ve zengin insan kaynağımıza. Bununla birlikte kahraman kadınlarımıza, vatansever gençlerimize ve 342 şubesi, 55 temsilciliği, on binlerce üyesiyle Kemalizm’in namus sesini bir sis çanı gibi yurdumuz semalarına asarak “Yeniden Atatürk Cumhuriyeti” ne ulaşma kararlılığındaki Atatürkçü Düşünce Derneği örgütümüze güveniyoruz” dedi.

Add..

“Ya İstiklâl Ya Ölüm”

“30 Ekim 1918 Mondros Mütarekesi sonrası, Saray hükümetinin ordusunu terhis ve silahlarını emperyalistlere teslim etme emrine uymaya karakterinin elvermediğini, İngilizler İskenderun’a çıkarsa silahla karşılık vereceğini bildirdiği için komutanı olduğu Yıldırım Orduları’nı lağv ettiler. Bunun üzerine 13 Kasım 1918 günü İstanbul’a gelen Mustafa Kemal Paşa, Boğaz’a demirlemiş emperyalist donanmasını gördüğünde “Geldikleri gibi giderler” dedi. O gün için kimilerine gerçekleşmesi olanaksız görünen bu sözler, bir hayale değil, cesaret, vatan sevgisi ve Ulusa güvenden kaynaklanan “Ya İstiklâl Ya Ölüm” parolasına, akıl ve bilimle örülmüş kurtuluş ve kuruluş ideolojisinin haklılık ve tutarlılığına dayanıyordu.

Havza Tamimi ve Amasya Genelgesinden Erzurum Kongresi’ne, Sivas Kongresi’nden Büyük Millet Meclisi’ne, Birinci ve İkinci İnönü’den Sakarya ve Dumlupınar’a, İzmir’den Mudanya ve Lozan’a, Cumhuriyet’ten Aydınlanma Devrimleri ’ne, Montrö’den Hatay’a hep Tam Bağımsız Türkiye hedefine kilitlenmiş bu haklı ve tutarlı ideoloji (Kemalizm) izlenmiştir. Nitekim Atatürk bu gerçeği, 9 Mayıs 1935 günü 4. CHP Kurultayı’nda “Bizim 19 Mayıs 1919’dan bugüne kadar yaptıklarımız, yapmakta olduklarımız, gelecek tasavvurlarımız ve devrimlerimizin esası Kemalizm Prensipleridir” sözlerine yer verdi.

“Atatürkçü Düşünce Derneğimiz”

Ulusal Bağımsızlık savaşçıları için yurdun her köşesinde kurulan Müdafaa-i Hukuk ve Reddi İlhak cemiyetleri nasıl umut ışığı olmuşsa, bugün de Atatürkçü Düşünce Derneği günümüz Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti olma bilinci ile Atatürk’ten aldığı görevinin başında, Ulusunun hizmetindedir.

1919 Mayıs’ının 19’unda Samsun’dan yola çıkanların izinde güneşi yine zapt edeceğimize yürekten inanıyoruz. Biliyoruz çünkü; tarihin en büyük devrimcisi Atatürk’ü hiç yanıltmadı Türk Ulusu, yine yanıltmayacaktır.

Boyunlarında Vahdettin’in idam fermanları ile bu toprakları vatan ve Türkiye Cumhuriyeti’ni yoktan var eden Büyük Atatürk ve Kemalist Devrimcileri minnet ve şükranla anıyor, 34 yıl önce Atatürkçü Düşünce Derneğimiz ’i kuranlardan ve bugünlere taşıyanlardan ebediyete intikal edenleri saygıyla yâd ediyor, yaşamlarını sürdürenlere sağlık ve esenlik diliyoruz.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun.

Yaşasın Tam Bağımsız ve Gerçekten Demokratik Türkiye!

Saygılarımızla…

…ADD ” Güneşi Zapt Edeceğiz”…

Daha fazla haber için tıklayınız…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu