Gündem

ADD’NİN GÜNDEMİ

 

Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şube Başkanı İlhan Öner, yeni askerlik yasa tasarısı ile ilgili açıklama yaptı. Öner, “Yeni askerlik yasa tasarısı milli güvenliğimizi tehlikelere açık hale getiriyor” dedi.

 

Yeni askerlik yasa tasarısı ile ilgili açıklama yapan ADD Balıkesir Şube Başkanı İlhan Öner, “Atatürk Cumhuriyeti’nin temel ilkeleri ve millilik anlayışı, siyasi iktidarlarca, yok edilmiştir. Siyasi iktidarın, hemen her uygulaması, her adımı ve her kararı bu yöndedir.

“Yeni Askerlik Yasa Tasarısı” mecliste komisyondan geçirilmiştir. Kurtarıcımız ve Kurucumuz Büyük Atatürk’ün; eğitim, ekonomi ve dış politikadaki millilik yaklaşımından vazgeçen siyasi iktidar, savunma ve güvenlikte de millilikten “yeni düzenlemeyle” vazgeçmektedir.  Dünya tarihinde saygın bir yere sahip olan Milli Ordumuzun, saygınlığını korumak ve bu doğrultuda uyarılarda bulunmak Atatürkçü Düşünce Derneği’nin görevidir” dedi.

 

“TASARI KABUL EDİLEMEZ”

Öner sözlerini şöyle sürdürdü; “Komisyondan geçirilen “Yeni Askerlik Yasa Tasarısı”; milli varlığımızı, üniter devlet yapımızı, milli güvenliğimizi, demokrasimizi ve geleceğimizi tehlikelere açık hale getirecek düzenlemeleri içermektedir. Tek kişi yönetimini güçlendiren, biat eden bir toplum yaratmayı hedefleyen bu tasarı, kabul edilemez. Milli Mücadelemizin 100. yılında, Milli Ordudan şahıs ordusuna geçiş olamaz. “Yeni Askerlik Yasa Tasarısı” derhal geri çekilmelidir. Bu tasarı, gerçek anlamda bir milli beka sorunudur. Milletvekillerimizin, Gazi Meclis’in saygınlığına ve Milli Ordumuzun şanına yakışacak bir davranış sergileyeceklerine inanmak istiyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu