GündemSiyaset

AK Parti’de Temayül Yoklaması Yarın Yapılacak

AK Parti'de gözler belediye başkan adaylarının belirlenmesindeki önemli kriterlerden biri olan temayül yoklamasına çevrildi.

AK Parti’de Temayül Yoklaması Yarın Yapılacak

AK Parti’de gözler belediye başkan adaylarının belirlenmesindeki önemli kriterlerden biri olan temayül yoklamasına çevrildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), 31 Mart yerel seçimleri için hazırlıklarını sürdürüyor. Belediye başkan adaylarının belirlenmesi için başlatılan çalışma kapsamında, yaklaşık 6 bin aday adayı başvurusu yapıldı. 22 Kasım’da sona eren başvuru sürecinin ardından, parti teşkilatları şimdi binlerce partilinin görüşünü almak için temayül yoklamasına geçti.

AK Parti’ye yapılan aday adaylığı başvurularının ardından, teşkilatlar 81 ilde çevrim içi olarak gerçekleştirilecek temayül yoklaması için hazırlıklara başladı. Yapılacak yoklamada, yaklaşık 160 bin AK Partili, “Kimi aday olarak görmek istersiniz?” sorusuna yanıt verecek.

Temayül yoklaması, şeffaf ve tarafsız bir şekilde gerçekleşmesi için her ilde komisyonlar tarafından yürütülecek. Bu komisyonlarda, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ile Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ve milletvekilleri yer alacak. Elde edilen sonuçlar, titiz bir analiz sürecinin ardından belirlenen büyükşehir, il ve ilçe belediye başkan adaylarını ortaya çıkaracak.

AK Parti’nin yerel seçim stratejisi, Cumhur İttifakı çatısı altındaki mevcut belediyeleri güçlendirmek ve yeni belediyeler eklemek üzerine odaklanıyor. Temayül yoklaması, anket ve saha çalışmalarının sonuçlarıyla birleştirilerek, belirlenen adaylar kamuoyuna duyurulacak.

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu