GündemSiyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Türkiye Yüzyılı Kadınların Yüzyılı Olacaktır’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programı'nda konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Türkiye Yüzyılı Kadınların Yüzyılı Olacaktır’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programı’nda konuşma gerçekleştirdi.

Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programı’nda yaptığı konuşmada, “Türkiye Yüzyılı, kadınların yüzyılı olacaktır.” dedi. Erdoğan, devletin kadına yönelik şiddetle mücadeleyi temel politika haline getirdiğini belirterek, “Bazıları bakanlığımızın adındaki aile kavramını öne sürerek, kadınlar için yaptığımız hizmetleri unutturmaya ve gölgelemeye çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

Haliç Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” programında konuşan Erdoğan, her 25 Kasım gününün, Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen günü anma ve farkındalık yaratma amacı taşıdığını vurguladı. Erdoğan, kadına yönelik şiddet konusunda Türkiye’nin önemli mesafeler kat ettiğini ve devlet olarak bu alanda mücadeleyi temel politika haline getirdiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye Yüzyılı Kadınların Yüzyılı Olacaktır'

Kadına yönelik şiddetle mücadelede,

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önemine vurgu yapan Erdoğan, “Devlet olarak kadına yönelik şiddetle mücadeleyi temel politikamız haline getirdik. Bu amaçla 2011 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızı kurduk. Bazıları bakanlığımızın adındaki aile kavramını öne sürerek, kadınlar için yaptığımız hizmetleri unutturmaya ve gölgelemeye çalışıyor.” dedi. Erdoğan, ailenin toplumun temel taşı olduğunu ve huzurlu, güvenli bir ailenin kadına yönelik şiddete karşı en güçlü kalkan olduğunu belirtti.

Bugünkü toplantının konusu olan,

kadına yönelik şiddetle mücadele 2024 yılı faaliyet planının bu dönüşümlerin sadece bir örneği olduğunu belirten Erdoğan, son 21 yıl içinde sayması saatler alacak nice reformu ve düzenlemeyi kararlılıkla hayata geçirdiklerini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye Yüzyılı Kadınların Yüzyılı Olacaktır'

 

AA

Balıkesir Ak Parti’de Aydemir Dönemi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu