Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Meteorolojik Alarm

Balıkesir'in de yer aldığı 64 İlde turuncu ve sarı kodlu uyarılar yapıldı.

Balıkesir’de Meteorolojik Alarm

Balıkesir'de Meteorolojik Alarm
Balıkesir’De Meteorolojik Alarm

Balıkesir ve Türkiye’nin birçok bölgesinde beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelerde “turuncu” ve “sarı” kodlu uyarılar dikkat çekiyor. Fırtına, kuvvetli yağış ve kar beklentisiyle birlikte alınması gereken tedbirler ön plana çıkıyor.

Şiddetli Yağış Etkili Olacak

Özellikle Marmara’nın batısı, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in batı ve kuzey kesimleri ile İç Anadolu’nun güneybatı ve kuzey kesimlerinde kuvvetli yağışlar, Ege’nin güneybatısı ve Batı Akdeniz’in kıyı kesimlerinde ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor. Muğla çevrelerinden başlayarak zamanla Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege genelinde kuvvetli yağışlar, bazı bölgelerde 60-100 kg/m2’ye varan şiddetli yağışlar öngörülüyor.

Rüzgar Etkili Olacak

Rüzgarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bu durumun genel olarak güney yönlerden olacağı ve akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Balıkesir ve Çevresine Uyarı

Balıkesir ve çevresinde de kuvvetli yağışlar ve fırtına etkisiyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Bu nedenle Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD, vatandaşlara uyarıda bulunarak tedbirli olmalarını istiyor. // Balıkesir’de Meteorolojik Alarm

Haber: Haber Merkezi

Balıkesir’in Dağlarındaki Görüntü Herkesi Hayran Bıraktı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu