GündemTürkiye Gündemi

Bakan Göktaş: ‘Kadına Şiddete Sıfır Tolerans’

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelgesi"nin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Bakan Göktaş: ‘Kadına Şiddete Sıfır Tolerans’

Bakan Goktas Kadina Siddete Sifir Tolerans 1

Bakan Göktaş, açıklamasında, ulusal eylem planlarını şiddetle mücadelede sıfır tolerans ilkesini merkeze alarak şekillendirdiklerini belirtti. Ayrıca, şiddetin her türlüsüne karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ve kapsayıcı çözüm önerileri geliştirmeye devam edeceklerini vurguladı.

“Nedeni, bahanesi, hafifletici hiçbir unsuru yoktur, olamaz”

Bakan Göktaş, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla “Şiddet uzaklaştırır” etiketiyle paylaştığı video mesajında, kadına karşı şiddetin insanlık suçu olduğunu ve toplumun tüm kesimlerinin bu suça karşı birleşik bir mücadele yürütmesi gerektiğini ifade etti. “Nedeni, bahanesi, hafifletici hiçbir unsuru yoktur, olamaz. Sorumlusu, uygulayıcısı kim olursa olsun, en ağır cezayı hak eder.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

“Bu hayali gerçekleştirmek hepimizin elinde”

Göktaş, video mesajında şu ifadelere yer verdi: “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak şiddetle mücadelemizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da büyük bir kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Hayalim, tüm kadınların mutlu ve güvende olduğu, kadınlara yönelik şiddetin hiçbir türünün yaşanmadığı günleri görmek. Bu hayali gerçekleştirmek hepimizin elinde. Gelin hep birlikte şiddete ‘dur’ diyelim, çünkü şiddet uzaklaştırır.”

Haber: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Türkiye Yüzyılı Kadınların Yüzyılı Olacaktır’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu