SağlıkBalıkesir Merhaba Blog Yazıları

Bu Havalarda Burun Kanamasına Dikkat!

Mevsim geçişlerinde soğuk ve kuru hava burun kanamasını tetikleyebilir!

Bu Havalarda Burun Kanamasına Dikkat!

Mevsim geçişlerinde soğuk ve kuru havanın, burun kanamasını tetikleyebileceği konusunda uyarılarda bulunan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hasan Demirhan, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi. Burun kanamasının yaşanmaması için dikkat edilmesi gerekenleri aktaran Demirhan, aynı zamanda bu durumla karşılaşıldığında yapılması gerekenleri de açıkladı.

Demirhan, soğuk ve kuru hava koşullarının burun içindeki damarların çatlamasına yol açabileceğini belirtti. Bu durumun özellikle mevsim geçişlerinde sıkça yaşandığını ifade eden uzman, bununla birlikte burun kuruluğu, alerjik durumlar, burun içi travmalar gibi faktörlerin de burun kanamasını tetikleyebileceğine dikkat çekti.

Bu Havalarda Burun Kanamasına Dikkat!

Burun kanaması yaşandığında,

Nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıklayan Demirhan, öncelikle kişinin sakin olması, başını hafifçe öne eğmesi ve burun deliklerini sıkıca kapatması gerektiğini vurguladı. Ayrıca soğuk kompres uygulamanın da kanamayı durdurma sürecinde yardımcı olabileceğini belirtti.

Uzman, kişinin uzun süre burun kanaması yaşaması durumunda mutlaka bir sağlık profesyoneli ile iletişime geçmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca düzenli nemlendirme, burun içini nemli tutma, alerjenlerden uzak durma gibi önlemlerin alınmasının burun kanamalarını önlemede etkili olabileceğini ifade etti.

Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer?

 

 

Haber Merkezi

Burun Kuruluğu Neden Olur ve Tedavisi Nedir ?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu