GündemTürkiye Gündemi

649 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Mehmetçik, 15 Ağustos-23 Kasım tarihleri arasında, Suriye'deki harekat bölgesindeki üs bölgelerine yönelik saldırı hazırlığı içinde olan 649 teröristi etkisiz hale getirdi.

649 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Pence Kilit Operasyonu Bolgesinde Teroristler Etkisiz Hale Getirildi 1

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı harekatları, olağanüstü bir hassasiyetle sürdürülüyor. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, harekat alanında ve hudut karakollarında incelemelerde bulunarak, görevli personelle bir araya geldi. Bayraktaroğlu, kendi deneyimlerini paylaşarak, alınan tedbirler konusunda talimatlar verdi.

649 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Harekatın detaylarına dair yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 15 Ağustos-23 Kasım tarihleri arasında Suriye harekat alanındaki üs bölgelerine yönelik saldırı hazırlığı içinde olan 606 PKK/KCK-PYD/YPG mensubu ve 43 DEAŞ mensubu olmak üzere toplam 649 teröristi etkisiz hale getirdiği belirtildi.

53 Bin Düzensiz Göçmen Engellendi

Hudut Kartalları tarafından yapılan operasyonlarda, Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 1048 düzensiz göçmenin yakalandığı ifade edildi. Yakalananların içinde 41 PKK, 5 DEAŞ, 2 MLKP ve 162 FETÖ mensubunun bulunduğu tespit edildi. Ayrıca, hudut geçiş girişimlerine karşı 53 bin 890 düzensiz göçmenin engellendiği bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Türkiye’de Teröre Karşı Geniş Kapsamlı Operasyon: 255 Gözaltı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu