Gündemİlçe Haberleri

Türkiye’de Teröre Karşı Geniş Kapsamlı Operasyon: 255 Gözaltı

İçişleri Bakanlığı, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ), DEAŞ, FETÖ ve sol terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 255 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Türkiye’de Teröre Karşı Geniş Kapsamlı Operasyon: 255 Gözaltı

Turkiyede Terore Karsi Genis Kapsamli Operasyon 255 Gozalti
Türkiye’De Teröre Karşı Geniş Kapsamlı Operasyon: 255 Gözaltı

Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen operasyonlar, terör örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesi ve finans kaynaklarının durdurulması amacıyla gerçekleştirildi.

Terör Örgütüne Üye Olan 231 Şüpheli Yakalandı

Buna göre, Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) yönelik operasyonlar Ağrı, Ankara, Antalya, Ardahan, Balıkesir, Batman, Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, Hakkari, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Mardin, Muğla, Ordu, Osmaniye, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tunceli ve Van İl Jandarma Komutanlıkları tarafından icra edildi. Operasyonlar sonucunda “Terör örgütüne üye olmak” suçundan 41 şüpheli şahıs yakalandı.

DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonlar ise Antalya, Çankırı, Edirne, Hatay, Isparta, İzmir, Kayseri, Kırşehir, Kilis, Mardin, Niğde, Samsun ve Yozgat İl Jandarma Komutanlıkları tarafından gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda da “Terör örgütüne üye olmak” suçundan 19 şüpheli şahıs yakalandı.

FETÖ’ye yönelik operasyonlar ise Afyonkarahisar, Bartın, Bursa, Edirne, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Osmaniye, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat ve Van İl Jandarma Komutanlıkları tarafından gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda “Terör örgütüne üye olmak” suçundan 40 şüpheli şahıs yakalandı.

Sol terör örgütlerine yönelik operasyonlar ise Aydın, İstanbul, Şanlıurfa ve 42 İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda “Terör örgütüne üye olmak” suçundan 131 şüpheli şahıs yakalandı.

Törer Örgütüne Finans Sağlayan 24 Şüpheli Yakalandı

Terörizmin finansmanına yönelik yapılan operasyonlarda ise Balıkesir, Diyarbakır, Erzurum, Muş ve Şırnak İl Jandarma Komutanlıkları tarafından 24 şüpheli şahıs yakalandı.

38 Şüpheli Hakkında İşlem Başlatıldı

Ayrıca, Adıyaman, Amasya, Antalya, Ardahan, Aydın, Bingöl, Bursa, Elazığ, Eskişehir, Iğdır, İstanbul, Karabük, Karaman, Konya, Manisa, Muş, Sakarya, Sivas, Şırnak, Tunceli ve Yozgat İl Jandarma Komutanlıkları tarafından, “Sosyal medya hesapları” üzerinden terör örgütlerini övücü paylaşımlarda bulunduğu tespit edilen 38 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

Kaynak: Haber Merkezi // Türkiye’de Teröre Karşı Geniş Kapsamlı Operasyon: 255 Gözaltı

Trafikte Kural İhlali Yapanlara 626 Bin TL Ceza!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu