Türkiye GündemiGündemSiyaset

AK Parti’de yüzde 70 vekil değişti

 AK Parti’de görev yapan vekillerin yüzde 70’i değişiyor

AK Parti, seçimlere milletvekili listesinde değişim ve bazı önemli değişikliklerle girmiş olacak. Parti, Listelerde  3dönem kuralını istisnasız uyguladı. Büyük oranda seçim bölgesinde güçlü olan “yerel aktörler” öne çıktı. AK Parti’de görev alan vekillerin yüzde 70’inde  değişiklik sözkonusu. Kulislere yansıyan bilgiye göre, kadın milletvekili aday sayısını geçen döneme göre artıran AK Parti’nin listesindeki en genç isim ise 19 yaşında bir üniversite öğrencisi oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 seçimlerinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekili aday listesinin belirlenmesi sürecinde bizzat, titiz ve detaylı bir çalışma yürüttü.

Erdoğan, Mesaisinin büyük bir bölümünü kurmaylarıyla AK Parti Genel Merkezi’nde geçirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, listelere son şeklini heyetiyle birlikte verdi. Ayrıca Milletvekili aday listesinin YSK’ya teslim edilmesine saatler kala, bazı bilgiler de basına sızdı.

Erdoğan, kabinede yer alan bakanların milletvekili adayı olacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin önemli aktörleri ile mevcut bakanları Anadolu şehirleri ve büyükşehirlerde aday olarak gösterdi.

 AK Parti’de, kadına verilen önem ortaya çıktı. Eğitimde, istihdamda, iş hayatında ve siyasette kadına verdiği değeri önde tuttu. Kadın milletvekili aday sayısı geçen döneme göre arttı. Parti Kritik şehirlerde kadınları, ön sıralarda aday olarak gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de gençleri seçilebilecek yerden aday listesine koydu. AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan İzmir’de 2. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı olarak gösterildi. İnan’ın yanı sıra birçok genç listedeki yerini aldı. Genç sayısının daha önceki seçimlerde olduğu gibi yine dikkate değer bir noktada olduğu listenin en genç ismi ise 19 yaşında bir üniversite öğrencisi oldu.

SEMRA AMAN AKYÜREK

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu